Dacă bărbații ar putea rămâne gravizi, dreptul la avort ar fi primul paragraf din Constituție.
Iar faptul că, de regulă, niște bătrâni decid dacă femeile au dreptul la avort arată perversitatea ultimă a naturii umane, plăcerea de a lua decizii meschine pentru alții.
Iar situația arată cât de ușor devii convins de propriile idei, oricât de stupide, când nu te ating.

Cum ar fi o lume în care actorii s-ar ocupa de filme, cântăreții de cântat, iar moderatorii de moderat? În felul ăsta s-ar putea ca cei care chiar au ceva de spus pentru noi toți să ajungă să o și facă.

Prin oricâte orori am trece și oricât am citi despre ororile înfăptuite de umanitate de-a lungul istoriei, nu ne putem opri să nu avem o părere idilică, în raport cu realitatea, despre om și natura umană.


Tuturor ne plac crimele, atâta vreme cât nu ne afectează direct.

Moralitatea are o aplicabilitate stringentă doar în prezent, ca măsură de protecție personală. Altfel, privim cu admirație orice criminal din istorie.

Incompetența unui lider dintr-o democrație este de o mie de ori preferabilă unui lider autocrat super-competent. Dar incompetența liderilor din democrații expun sistemul la excese și uneori pavează calea către autocrație, cum a fost cazul Germaniei.

Îi apreciem pe cei care-și păstrează ideile și sistemul de valori, oricât de viciate ar fi, căci știm cât de aspră este mintea umană cu orice idee nouă.

Pe de-o partea, sunt cei capabili să teoretizeze pe baza practicii; specie rară. Dar periculoși sunt cei ce practică ori impun altora practici bazându-se (doar) pe teorie; de aici se pot naște orori și dezastre.

Este o diferență procentuală semnificativă între cei care vorbesc despre proști și nu sunt proști și cei care vorbesc despre proști și sunt.

Cu tot progresul recent în ce privește discursul public apropo de femeie, cei mai mulți nu au depășit gândirea „marelui” Nietzsche, care spunea că „nimic nu i se pare mai străin, mai respingător și mai ostil femeii decât adevărul; marea ei artă este minciuna, supremele ei preocupări sunt aparența și frumusețea”. Sunt convins că Nietzsche era și astrolog priceput.

Avem un dispreț instinctiv pentru iubirea de sine. Știm că cel care ajunge să fie încântat de propria ființă nu poate fi altfel decât profund tulburat.

Un copil se naște la fiecare 4 secunde pe Terra. Și nu e suficient pentru a mai avea un nou Einstein prea curând.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    army · 1 years ago
    Aia cu incompetenta este de preferat este cam asa: In tinerete un colonel (un sef de-al meu) mi-a spus ca trebuie sa preferi sa lucrezi cu excrocii decat cu prostii. Sigur ca eu am intrebat ,de ce?  Si mi-a spus ca cel care stii ca este excroc macar il cunosti si stii de ce este in stare, pe cand cu prostul nu ai ce sa-i faci. Dilema mare in toata discutia planetara despre avorturi, este ca toata lumea buna spune ca suntem prea multi pe glob( si chiar suntem), iar ei interzic avortul.