Deși Twitter nu este o rețea prea frecventată de români, cel puțin în comparație cu Facebook, specificul acestei rețele, faptul că mesajele nu pot fi mai lungi de 280 de caractere, îi conferă un farmec aparte: ești nevoit să-ți comprimi mesajele pentru a se încadra în spațiul alocat. Sigur, poți scrie mai multe mesaje înlănțuite, dar ideea se diluează astfel.

Iată o serie de gânduri publicate pe Twitter în ultimele săptămâni, ușor modificate și completate, de dragul clarității:


E greu să renunți la propriile opinii, oricâte dovezi ai primi. Fiecare o poate constata pe propria piele, dacă este sincer cu sine.
Fă următorul exercițiu: când ți-ai schimbat ultima dată o opinie pe care o credeai solidă? Îți amintești? Chiar ai reușit să identifici o opinie pe care ți-ai modificat-o? Ce te-a făcut să-ți schimbi părerea?


Ultimul elefant de la grădina zoologică din București, pentru cine-și amintește, se mișca întruna, sacadat, stânga-dreapta; părea că are o boală psihică (probabil de la lanțul scurt care-l priponea?).
Oare nu a venit vremea să schimbăm conceptul actual de grădină zoologică? Și nu e vorba despre adoptarea „principiilor occidentale”, ci despre desființarea acestora ori cel mult de păstrare aici doar a animalelor domestice.
1. Mersul la zoo este o distracției ieftină atât pentru copii, cât și pentru adulți;
2. Nu înveți mai nimic despre animale (mai bine te uiți la televizor dacă vrei să afli ceva despre comportamentul animal). La ce ajută că vedem niște lei într-o cușcă (mai mare sau mai mică)? Ne spune ceva despre leu? Nu prea.
3. Animalele sunt chinuite degeaba; multe nu se reproduc în captivitate.
4. Dacă se impune protejarea anumitor specii într-un mediu controlat, atunci spațiile să simuleze, pe cât posibil, un mediu natural.


Ca toată lumea, în mașină mai ascult radio, printre care și Radio România Actualități. La rubrica „meteo” auzi mereu mesaje de genul: „îÎ capitală sunt 35 grade Celsius, iar presiunea atmosferică este de 752 mm coloană de mercur”. Pentru cine este mesajul despre presiune? Câți știu să interpreteze acest mesaj? La ce ajută?


Ce vedeți mai jos este o imagine reală, unde se vede fața „nevăzută” a Lunii, pe când Luna era între Terra și un satelit al NASA, sub lumina Soarelui, Satelitul se numește ”the Deep Space Climate Observatory - DSCOVR” și imaginile sunt din 2015, realizate de la distanța de 1,6 milioane kilometri de Terra.

 


credit:  NASA



O modă în lumea jurnaliștilor este să ne spună că au vorbit cu oamenii pe stradă, având, deci, dovada că ei știu ce gândește lumea. Recent o tânără jurnalistă la TV: „Am vb cu oamenii pe stradă și toți vor cu disperare să-și trimită copiii la școală”.
Cum merg des pe stradă și văd comportamentul oamenilor, mi-e greu să cred că toți acei care clamează că vorbesc cu oameni chiar o fac. Cel mai probabil nu.

Ignorând situația cu virusul: care este logica pentru care păstrăm vacanța de vara de 3 luni? Ideea nu e de a ocupa și mai mult timp cu școala, ci pentru o distribuire mai logică a timpului liber disponibil astăzi. După trei 3 luni de vacanță ești total decuplat de ideea de învățat.


Un lucru e cert: nimeni nu mai folosește luminile de avarie pentru a semnala probleme tehnice, ci pentru:
- a parca în mijlocul drumului, cât merge să-și cumpere un suc de la magazinul de pe marginea drumului;
- a parca în mijlocul drumului, cât așteaptă pe cineva.


Cât timp va trece până când un articol care are în titlu ceva de genul „X ARUNCĂ BOMBA! Bla, bla, bla...” nu va mai fi citit de nimeni?


Vrei să-ți cumperi locuință. Te asigură vânzătorul că ai centrală proprie ori de bloc. În fine, ai cum să te încălzești.
Dezvoltatorii moderni au rămas arhaici când vine vorba de cum te... răcești. Îți iei apartament / casă nouă? Te muți, apoi începi să dai găuri pentru aparatul / aparatele de aer condiționat. Apoi trebuie să chemi un meseriaș pentru a-ți repara peretele. Ridicol, nu?


Un nou tip de site-uri se răspândește pe Internet: site-uri scrise într-o limbă, de regulă engleză, dar care construiesc secțiuni în alte limbi (cum ar fi româna), cu ajutorul Google Translate. Rezultatul? O mizerie. Sunt multe. Un exemplu, un site pe care am dat recent: ro.alcheek.com


Să fim cinstiți: progresul „speciei umane” este opera câtorva, puțini, foarte puțini. Restul - suntem cumpărători.
Cum ar arăta lumea aceasta, caracterizată de discrepanțe enorme de dezvoltare între țări și inegalități inacceptabile în distribuirea bogăției în interiorul fiecărei țări, dacă toți copiii excepționali ar fi avut ori ar avea oportunitatea de a-și valorifica înzestrarea genetică formidabilă?


Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.