Oare care este ritmul natural de viaţă al oamenilor? Care ar fi orele ideal a fi rezervate somnului? Ei bine, studiile pe tema ceasului biologic indică faptul că atunci când trăiesc fără niciun fel de lumină artificială oamenii dorm de două ori în fiecare noapte. Se duc la culcare în jurul orei 8:00 p.m. până la miezul nopţii şi apoi dorm din nou de la aproape 2:00 a.m. până la răsăritul soarelui. Şi între cele două perioade de odihnă nu ar strica două ore de linişte meditativă în pat, dacă e să ne ghidăm după aceste studii, ale căror subiecţi raportează o stare de veghe extraordinar de productivă pe timpul zilei, simţindu-se incomparabil mai bine în urma unui asemenea program de somn.

Mai multe detalii despre originea ceasului nostru biologic, ciclul nostru natural de somn şi programul ideal de odihnă al oamenilor puteţi afla urmărind prelegerea TED de mai jos, a cărei protagonistă este Jessa Gamble. Traducerea în limba română a fost realizată de către Brânduşa Gheorghe.

 

 

 

Dezbaterile TED pot fi văzute integral pe site-ul TED.com, iar materialele video sunt distribuite sub licenţa Creative Commons (CC).

Modulul de comentarii de mai jos poate fi folosit, dar este încă în perioada de testare. Logarea prin FB, Twitter și Google nu funcționează pt moment.
Se pot publica comentarii după înregistrare ori pur și simplu ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate, înainte de publicare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
symbols left.
Loghează-te cu... ( ori Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
Susţine-ne pe Patreon!


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro