Cuvinte precum computer, software, hardware, sistem de operare şi altele din jargonul informatic sunt în prezent pe buzele tuturor. Şi probabil că majoritatea celor care le folosesc le şi înţeleg, măcar la nivel intuitiv. Sau poate mă înşel? În fine, nu contează chiar aşa de mult...Problema apare atunci când suntem puşi în situaţia să explicăm şi altora astfel de concepte aparent banale. Să fie chiar aşa de simplu să explici unui neiniţiat ce înseamnă software sau hardware? Eu unul înclin să cred că, cel puţin pentru un utilizator obişnuit de calculator, vorbim de o sarcină nu tocmai uşoară. Filmele de mai jos fac exact acest lucru: prezintă pe înţelesul tuturor aceşti termeni fundamentali din universul calculatorului personal - software şi hardware.


Software-ul pe înţelesul tuturor (lb. română)

 


Hardware-ul pe înţelesul tuturor (lb. engleză)


Modulul de comentarii de mai jos poate fi folosit, dar este încă în perioada de testare. Logarea prin FB, Twitter și Google nu funcționează pt moment.
Se pot publica comentarii după înregistrare ori pur și simplu ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate, înainte de publicare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
symbols left.
Loghează-te cu... ( ori Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
Susţine-ne pe Patreon!


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro