Afecțiunile medicale sunt clasificate în două mari categorii: boli cronice și boli acute.

O boală cronică este una care progresează lent, cu schimbări mici pe perioade lungi și care durează mult. Exemple de boli cronice: diabetul, cancerul sau hipertensiunea arterială.

Cauzele unei boli cronice țin de genetică, de mediu ori de obiceiuri nesănătoase (o alimentație inadecvată, sedentarism etc.).

Consumul de alimente ultra-procesate este unul dintre indicatorii unei alimentații inadecvate. Alimentele ultra-procesate includ: băuturile carbogazoase, chipsurile, dulciurile de toate felurile, nuggets de pui și produse de patiserie. Aceste alimente nu pot fi pregătite într-o bucătărie normală, fiind nevoie de utilizarea a diverse produse pentru pregătire, precum uleiuri, grăsimi, amidon rafinat, zahăr, conservanți, diverși aditivi pentru gust și culoare șamd. Alimentele ultra-procesate sunt atractive vizual și foarte bune la gust, dar ele nu mai conțin alimente în starea lor originală, ceea ce, după cum multiple studii au demonstrat, le face pe acestea adevărate pericole pentru sănătate.

O boală acută este una care se instalează rapid și care durează o perioadă relativ scurtă, de la câteva zile la câteva luni, nu mai mult de jumătate de an. Poate fi o răceală, o fractură sau o durere în gât.

În ce privește cauzele, o boală acută poate fi de natură infecțioasă, sau poate avea la bază un traumatism sau o intoxicație.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.