ComputerÎncepem astăzi o serie completă de prezentare a computerului. Vom descrie fiecare parte componentă a computerului, într-o manieră accesibilă, care să permită oricărui doritor familiarizarea cu limbajul şi "secretele" funcţionării unui calculator.

 

 

 

 

De ce vrei să citeşti acest ghid? Pot exista câteva motive diferite.

Poţi fi un începător încăpăţânat, aşteptând să-ţi îmbunătăţeşti cunoştinţele despre toate componentele din calculator, în aşa fel încât să fi un fel de ghid pentru toţi prietenii tăi şi familie. Este o cale anevoioasă, necesită timp mult şi câteodată este foarte frustrant să o urmezi, dar în cele din urmă merită efortul.

Poţi fi un expert în componente de calculator în pauza de cafea, aruncând o privire prin ghid cu scopul de a vedea dacă găseşti ceva interesant. Dacă asta este situaţia, m-ai uşura de munca pe care trebuie să o fac.

 

 



Pe de altă parte, ai putea fi un începător 100% când vine vorba de calculatoare şi eşti cititorul pe care mi-l doresc în mod deosebit. Voi încerca să explic totul în aşa fel încât să asimilezi informaţii la fel de mult cât îţi doreşti, chiar dacă este vorba despre cunoştinţe de bază sau dacă vrei să înţelegi totul mai în detaliu.

Acest ghid este scris mai mult pentru cei care cunosc cât de cât calculatorul şi mai puţin pentru experţi sau pentru cei 100% începători, dar trebuie să fie ceva care să intereseze şi pe aceştia din urmă.

În acest ghid voi dezasambla calculatorul în diferitele sale componente.
Pentru fiecare componentă voi descrie funcţiile, voi preciza diferite specificaţii care ne privesc şi de asemenea vă voi oferi şi un mic istoric.

Voi oferi de asemenea numele câtorva firme de profil pe care eu le găsesc cele mai bune - având calitate, performanţă, valoare sau toate trei.

Mai mult pentru începătorii absoluţi decât pentru oricine altcineva, voi face o analogie cu părţi ale corpului uman pentru a face lucrurile puţin mai uşor de înţeles.


Ghid PC. Carcasa computerului (2)

 

 

Articolul reprezintă traducerea aproximativă şi adaptarea ghidului MakeUseOf intitulat Your PC. Inside and Out, cu acordul editorului.
Traducere: Maria Cătălin

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.