Un nou soft dezvoltat la Universitatea din Milano-Bico încearcă să simuleze comportamentul mulţimilor în diverse contexte. Coordonatorul proiectului, Sara Manzoni, a explicat că abordarea echipei ce a creat acest program - în fapt un sistem complex de inteligenţă artificială - este diferită de cele ale softurilor anterioare.

În loc să încerce să formuleze ecuaţii complicate, s-a pus accent pe comportamentul fiecărui individ în parte, luându-se în calcul datele personale ale acestuia şi conjunctura în care se află (se ştie, de exemplu, că în aeroport oamenii se simt mai confortabil dacă se află la o oarecare distanţă de semeni, iar dacă se află la un concert, de pildă, această distanţă nu mai contează).

Cu ajutorul acestui software, ce nu ne indoim că va avea diverse aplicaţii în societate, se speră inclusiv îmbunătăţirea designului clădirilor, în aşa fel încât să se asigure o evacuare rapidă şi în siguranţă în situaţii periculoase, cum ar fi un cutremur ori un incendiu, în funcţie de predicţiile pe care noul soft le face referitoare la reacţiile locuitorilor clădirii.


 

Sursa: aici.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.