AcupuncturaConform rezultatelor a două studii ce au avut în vedere cercetări asupra efectului placebo, persoanele ce suferă de dureri de cap sau de migrene pot găsi alinare prin intermediul acupuncturii, chiar dacă acele folosite sunt plasate greşit.

 

 

 

Cele 2 studii publicate în Cochrane Database of Systematic Reviews a fost efectuate la Universitatea Tehnică din München, Germania şi au împreună 33 de teste pe un total de 6736 de pacienţi.

 

Din cauza migrenelor, 36 de milioane de americani lipsesc cel puţin o zi de la serviciu în fiecare an, din care rezultă peste 70 de milioane de vizite la medic. studiile au relevat că remediul ideal pentru durerile cronice este adesea exerciţiul fizic.

 

"Majoritatea beneficiilor clinice ale acupuncturii se pot datora efectului Placebo şi mai puţin datorită poziţionării corecte a acelor," afirmă Klaus Linde de la Centrul de Cercetare pentru Medicină Complementară de la Universitatea Tehnică din München, care s-a ocupat de ambele cercetări.

Iată şi câteva detalii ale studiului:

- Pacienţii care au avut parte de acupunctură în urma unui curs de cel puţin 8 săptămâni au avut mai puţine dureri de cap spre deosebire de cei care foloseau medicamente.

- În studiu migrenelor, acupunctura a fost superioară tratamentelor cu medicamente profilactice, dar nici alte tratamente false nu au fost mai prejos.

- Adevărata acupunctură a fost foarte puţin superioară tratamentelor false.

Rezultatul a indicat că acupunctura poate fi folosită ca alternativă la tratamentele cu medicamente, în cazul pacienţilor ce nu preferă pastilele, aceasta neavând şi efectele secundare celorlalte tratamente.

Cu toate acestea, Linde afirmă că sunt necesare mai multe studii. "Trebuie să ştim perioada în care efectele acupuncturii sunt vizibile, şi dacă un specialist în acupunctură obţine rezultate mai bune decât o persoană ce are cunoştinţe minime.

 

 

Bibliografie: LiveScience.

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


OK, conținutul site-ului a fost și va rămâne gratuit,
dar chiar ne-ar ajuta dacă ne-ai sprijini cu
o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro