Fotografia arată un model de reconstrucție facială realizat pe baza unui craniu fosilizat al unui exemplar de Australopithecus anamensis. Specia este considerată un strămoș al lui Australopithecus afarensis, reprezentată de celebra „Lucy”, găsită în 1974. Cu o vechime de 3,8 milioane de ani, Australopithecus anamensis este cel mai vechi membru cunoscut al genului Australopitec, care au precedat genul Homo, din care face parte şi specia noastră, Homo sapiens (omul modern). (credit imagine: Matt Crow / Muzeul de Istorie Naturală din Cleveland)



Oamenii de știință știut de mult că această specie - Australopithecus anamensis - a existat, iar fosilele descoperite au vechimi de până la 4,2 milioane de ani. Dar rămășițele descoperite erau limitate la maxilare și dinți. Fosila recent descoperită în Etiopia include o mare parte din craniu și față.

 



Fosila a fost găsită în 2016, în ceea ce a fost odată nisip depus într-o deltă a unui râu. În perioada în care a trăit creatura, zona era în mare parte formată din arbuști uscați şi copaci.

Alte studii au arătat că Australopithecus anamensis a mers în poziție verticală, dar nu există nicio dovadă că a prelucrat piatra pentru a crea unelte.

Sursa: APNews

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.