internet broadbandFinlanda este prima ţară din lume care reglementează prin lege dreptul de acces la o conexiune la internet de bandă largă pentru toţi cetăţenii săi, în număr de 5.2 milioane. Începând cu luna iulie 2010, viteza conexiunii din casa fiecărui finlandez va trebui să fie mai mare de 1 megabit pe secundă (1 mbps), cu obiectivul declarat de către Laura Vilkkonen, consilier pe probleme juridice al ministrului transportului şi telecomunicaţiilor, ca până în 2015 limita inferioară de viteză a conexiunii să crească la 100 mbps.


Deja 95 de procente din populaţia Finlandei beneficiază de conexiune la Internet, dar noutatea absolută constă în viteza minimă impusă prin lege. Iniţiativa legislativă finlandeză vine după hotărârea din luna iunie a acestui an a Curţii Supreme de Justiţie franceze, care a decis că accesul la internet reprezintă unul din drepturile legale ale cetăţeanului francez. Finlandezii au făcut un pas suplimentar prin alegerea internetului de bandă largă ca drept al fiecărui cetăţean al ţării celor 1000 de lacuri. Scopul principal al iniţiativei este conectarea la internet a zonelor rurale.

Sursa: AICI.

 


Pt a posta comentarii: creați un cont pe site, folosiți contul de FB, Twitter sau Google ori postați ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (nu se publică automat).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro