Atacurile de tip Dos (Denial of Service) ori DDoS (Distributed Denial of Service) încearcă să facă indisponibile anumite servicii pentru utilizatorii acestora. Atacarea unui server web, de exemplu, va face indisponibile paginile web susţinute de respectivul server.

Un atac tip DoS ori DDos poate afecta un calculator ori reţele întregi. În principiu, un astfel de atac nu pune în pericol sistemele atacate din punct de vedere al controlului acestora; totuşi, ca urmare a exploatării răspunsurilor la atac, atacatorii pot prelua controlul computerului (reţelei) atacat.

De regulă, atacul constă în saturarea sistemului ţintă printr-un număr enorm de solicitări. Atacul se poate face concertat, cu ajutorul a mai multor computere atacatoare.




La acest tip de atac se caută răspunsuri adecvate de specialiştii în computere. Inginerii John Wu, Tong Liu, Andy Huang şi David Irwin de la universitatea Auburn au proiectat un filtru pentru a proteja sistemele informatice împotriva Dos. Protocolul creat de aceştia, Identity-Based Privacy-Protected Access Control Filter (IPACF), blochează atacurile la nivelul serverelor de autentificare (Authentication Servers), permiţând astfel utilizatorilor legitimi să acceseze serviciul dorit.

 

În urma testelor, prin care s-au simulat atacuri masive, s-a observat că sistemul atacat suferă o oarecare degradare din punct de vederer al timpului de furnizare a informaţiilor solicitate, dar reuşeşte în numai 0,6 secunde să rejecteze atacul.


Sursa:AICI.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.