Sărutul mâiniiUneori, să trăieşti într-o lume înfricoşătoare în care poţi fi depistat după ADN peste ani şi ani, chiar şi dincolo de graniţele ţării, este foarte, foarte tare. De ce este nevoie ca să ajungi să adopţi această perspectivă? De nişte galanterie de modă veche.

 

 

 

 

 

Ascultaţi povestea celei mai grozave identificări ADN făcute vreodată, graţie sărutării mâinii unei femei.

O femeie care conducea pe drumul din apropierea localităţii Grünstadt din Germania a văzut un bărbat pe marginea drumului. Ca şi cum n-ar fi auzit în viaţa ei nicio legendă urbană, aceasta a tras pe dreapta, însă singurul lucru de care avea nevoie bărbatul erau nişte indicaţii pentru a ajunge într-un oraş din apropiere. Acesta a desfăcut o hartă, a întins-o pe partea laterală a maşinii şi, în timp ce femeia îi indica drumul, s-a întins către geanta ei – pe care o acoperise cu harta - şi i-a scos portofelul. Înainte să plece, el i-a sărutat mâna, lăsând-o fără portofel, dar şi cu cea mai ”blândă” învăţare de minte posibilă.

N-a durat mult până când femeia a observat că îi lipsea portofelul. Aceasta nu a putut oferi suficiente detalii pentru a duce la identificarea hoţului. Apoi şi-a amintit de sărutatul mâinii. Aparent, sărutul a fost ceva mai neglijent decât ar fi trebuit, deoarece, atunci când poliţia a luat mostre de pe dosul palmei femeii, a găsit salivă şi urme de ADN.

Trei ani mai târziu, au identificat individul. Dincolo de graniţă, în Austria, acesta fusese arestat pentru puţin timp pentru fraudă şi i se înregistraseră detaliile de identificare (aparent nu a reuşit să facă o manevră în stilul lui Jean Valjean). Deşi a fugit de sub escorta poliţiei, astfel că niciuna dintre ţări nu l-a putut aresta fizic, nu se ştie cât timp va mai putea să rămână pe fugă. Mai ales dacă va continua să sărute mâini. Aşa că aveţi grijă, hoţilor. Poţi fi hoţ. Poţi săruta mâini într-un mod răvăşitor. Dar nu le poţi face pe amândouă. Va trebui să alegi. Presupun că vei alege probabil ”hoţ”...



Traducere de Ana Dumitrache după how-a-kiss-on-the-hand-identified-a-thief

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.