Librărie mediaTotul începe cu un număr mic de filme clasice, cu westernurile favorite ori cu  cele 11 sezoane ale serialului M*A*S*H. În curând, hardul este solicitat şi nu vă mai amintiţi unde aţi pus episodul 13 din sezonul II. Este mai bine ca fişierele să fie organizate...

 

 

 

Subtitrările şi coloana sonoră a filmelor (12)

Şi asta înainte ca acestea să se acumuleze în cantităţi mult prea mari. Mulţumită opţiunilor pe care le oferă programele de organizare a colecţiilor online şi offline, administrarea fişierelor este un lucru simplu. Problema e obişnuinţa.

a) Aplicaţii de Desktop pentru a vă organiza colecţia de filme

Griffith [http://www.griffith.cc/] – o aplicaţie multiplatformă care aduce informaţii de pe web în funcţie de titlul filmului. De asemenea, are suport pentru mai multe limbi.

GCstar [http://www.gcstar.org/] – deşi iniţial pentru Linux, rulează şi pe Windows şi cu unele configurări şi pe Mac OS X. Este un software gratuit şi complex.

 



Libra [http://www.getlibra.com/] – rulează pe Windows XP şi Vista. Funcţiile programului sunt uşor de adăugat şi chiar dacă este specializat mai mult pe e-book (are o funcţie utilă pentru coduri de bare) este la îndemână şi pentru colecţiile de filme.

Data Crow [http://www.datacrow.net/] – rulează atât pe Mac, cât şi pe Windows. Data Crow găseşte informaţii de pe Amazon şi/sau IMDB în funcţie de numele fişierului media. De asemenea, programul vine cu un unealtă raport (HTML/PDF) şi cu funcţii de backup-restore.

Movienizer [http://www.movienizer.com/] – acest program freeware nu numai că vă ajută să administraţi, înregistraţi şi căutaţi propria colecţie de filme, ci adună şi informaţii despre staruri, intrigile filmelor, recenzii; descarcă coperţi de DVD, adaugă DVD-uri folosind coduri de bare şi ţine evidenţa filmelor pe care le-aţi împrumutat.

Mai multe puteţi citi în articolul 4 Open Source Collection Manager Apps [http://www.makeuseof.com/tag/4-open-source-collection-manager-apps/]


b) Aplicaţii online pentru a vă cataloga colecţia

iTrackMine [http://www.itrackmine.com/] – un manager de colecţii online pentru a urmări, schimba, tranzacţiona şi împrumuta filme, cărţi, jocuri, vin şi gadgeturi. Puteţi adăuga filme scanând codul de bare, căutând sau importând din fişierele personale ori de pe iTunes, CollectorZ, Delicious Library, etc.

GuruLib [http://www.gurulib.com/] – acest program accesează 530 de librării publice şi universitare din întreaga lume pentru a colecta informaţii despre cărţile, filmele, jocurile şi software-urile greu de găsit. De asemenea, vă poate spune dacă piesa care vă lipseşte se află în apropierea locaţiei voastre. GuruLib este bogat în funcţii, putându-se adăuga DVD-uri sau cărţi folosind imaginile codurilor de bare. De asemenea, se extinde la site-uri de socializare cu o aplicaţie pentru Facebook, iGoogle Module, RSS Feeds şi Blog widgets.

DVD Corral [http://www.dvdcorral.com/] – un serviciu de catalogare online cu o interfaţă eficientă. Exportă serviciului online catalogul vostru în format CSV şi XML. Catalogarea este gratuită şi fără restricţii şi, de asemenea, puteţi cumpăra filme ori să le vedeţi online pe Amazon şi Netflix.

DVDAficionado [http://www.dvdaf.com/] – cu acest programa puteţi căuta, naviga şi distribui lista voastră, puteţi obţine cele mai ieftine preţuri, toate acestea doar folosindu-vă telefonul. DVD Aficionado este foarte la îndemână pentru colectarea DVD-urilor şi găsirea acestora la preţ mic.

DVDCrate [http://www.dvdcrate.com/] – folosind acest serviciu online, vă puteţi monitoriza colecţia din mai multe perspective. Vă puteţi da seama cine e într-adevăr actriţa voastră preferată sau care e genul vostru favorit. Distribuiţi recenzii de filme pe care le-aţi văzut sau le puteţi adăuga la lista de dorinţe.

Pentru mai multe detalii puteţi citi 5 Ways to Catalog Your Movies Online [http://www.makeuseof.com/tag/5-ways-to-catalog-your-movies-online/].

Wallpapers şi coperţi de DVD-uri (14)

 

 

Articolul reprezintă traducerea ghidului The Internet Guide for the Movie Addict publicat de MakeUseOf.com, cu acordul editorului.
Traducere: Alexandru Olteanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.