Sunt șase caracteristici asociate, în diverse studii, cu masculinitatea și succesul la sexul opus: o voce profundă, înălțimea, nivelul de testosteron, trăsăturile faciale masculine, raportul dintre degetele mâinii și musculozitatea. Care are cea mai mare relevanță?

Un studiu recent care a analizat rezultatele din 96 de studii, incluzând 177 de mii de subiecți din toată lumea a ajuns la concluzia că trăsătura cea mai importantă, sub aspectul numărului e partenere sexuale și numărul de copii rezultați din aceste relații, este... musculozitatea.

Înălțimea, vocea profundă și nivelul de testosteron - au indicat un bun succes la sexul opus, dar nu și mai mulți copii.

Trăsăturile faciale masculine (bărbie proeminentă, maxilar pătrat) și raportul dintre degete (dintre arătător și inelar) nu putut fi asociate cu succesul la reprezentantele sexului frumos.

Rezultatele analizei susțin teoria conform căreia, pe măsură ce oamenii au evoluat, bărbații au concurat pentru atenția reprezentantelor sexului feminin, acestea alegându-și partenerii. O consecință a acestei competiții a fost aceea că bărbații au devenit mai mari și mai musculoși.

Sursa: eLife     
Credit imagine: depositphotos.com

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.