Cercetători de la Binghamton Human Sexualities Research Lab din New York au studiat comportamentul sexual al omului aproximativ un deceniu. Participanților la studii li s-a cerut, simplu, să-și declare sexul și orientarea sexuală. Atunci când au făcut o analiză a datelor acumulate de-a lungul timpului au avut o surpriză: în doar 9 ani au avut loc modificări semnificative în ce privește raportarea, sub aspectul atracției sexuale, la același sex a femeilor.


Între 2011 și 2019, tinerele cu vârsta între 18 și 22 de ani s-au îndepărtat din ce în ce mai mult de heterosexualitatea exclusivă. În 2019, 65 % dintre femei au informat că sunt atrase doar de bărbați,  pe când în anul 2011 era vorba de 77 %.

Atracția și comportamentul sexual al bărbaților au rămas în mare parte neschimbate în același interval: circa 85 % au declarat că simt atracție de natură sexuală doar pentru femei și în jur 90 % au spus că au relații de natură intimă doar cu femei.

Alte sondaje din alte țări, cum ar fi din Marea Britanie și Olanda, au publicat concluzii similare.

În concluzie, fără a fi foarte clar motivul, din ce în ce mai multe femei au declarat atracție față de același sex, pe când în cazul bărbaților situația este neschimbată.

 

Pe de altă parte, din ce se cunoaşte astăzi, lesbienele au tendinţa de a fi mai „fluide” în preferinţele sexuale, aceasta însemnând că identitatea, şi, prin urmare, comportamentul lor sexual, este mai probabil să se schimbe de-a lungul vieţii decât în cazul bărbaţilor.
Pentru detalii, citiți articolul nostru: Este homosexualitatea împotriva naturii?

 

 

Sursa: BBC

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.