Surfing pe valurile lui IreneÎn timp ce americanul de rând îşi cumpără alimente, placaje, caiele pentru încălţăminte şi tremură de frică, există unele persoane care ţin pumnii strânşi în anticiparea uraganului. Practicanţii de surfing. Trăiesc pentru sezonul uraganelor de pe Coasta de Est.

 

 

 

Da, chiar în acest moment, când majoritatea oamenilor evacuează zonele costale, sunt surferi în apă. De ce? Pentru că pe coasta de est a SUA valurile sunt foarte mici în timpul verii (”e totul plat de săptămâni!”), asta dacă un uragan nu le agită. Uraganele generează o cantitate imensă de lovire pe o suprafaţă mare, iar asta nu poate decât să însemne valuri mari, puternice şi durabile.

Site-ul Surfline, care preconizează calitatea valurilor, a postat un articol foarte bun despre ştiinţă care stă în spatele evaluării valurilor de către surferi, fiind vorba despre foarte multă tehnologie sofisticată folosită. Este important de menţionat că oamenii nu fac în general surf în timp ce uraganul trece pe deasupra capului lor, deoarece vânturile foarte puternice provoacă prea multe valuri (ca să nu mai menţionez şi vârtejurile, ştiţi şi voi, e un uragan doar!).


 

 

Imagini Surfline
credit imagine: Getty Images/Justin Sullivan


Valurile bune în mod normal precedă sau succedă un uragan. Uitaţi-vă puţin la imaginea de mai sus, cu previziunile curente de la Surfline. Nu contează doar mărimea valurilor. Vedeţi săgeţile acelea care se transformă în violet duminică? Acelea semnalizează vânt. Al naiba de mult şi de puternic!!!

În orice caz, eu vă recomand să aruncaţi o privire pe articolul Surfline, nu doar pentru explicaţiile pe înţelesul tuturor privind uraganele, dar şi pentru pozele mortale cu băieţi de pe coasta estică care fac surf pe valuri foarte serioase de uragan. Prietenii mei încearcă să mă convingă să ies cu ei astăzi. Iubesc provocările, dar ei chiar visează dacă sunt de părere că mă voi duce. În plus, Joe Brown a spus că mă concediază dacă mă duc. Bineînţeles, dacă nu voi muri. Ceea ce probabil mi s-ar întâmpla.

Surfline are acum şi un articol numit Ochiul Furtunii: Irene. Dacă vreţi să vedeţi nişte imagini incredibile cu surferi pe valurile lui Irene, aruncaţi o privire. Pe la ora 2:10 PM încă mai erau nişte băieţi care făceau surf pe Long Island. Iar prietenii mei încă încearcă să mă convingă să vin. Nu înseamnă nu.


 

Textul reprezintă traducerea articolului The Guys Who Look Forward to Hurricanes, publicat pe gizmodo.com.
Traducerea: Alexandru Olteanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.