Model de umbrela hands freeDe-a lungul istoriei, descoperirile şi invenţiile ştiinţifice au schimbat cursul omenirii. Unele invenţii ca roata, avionul, automobilul, cauciucul, masele plastice sau tiparul au fost perfecţionate cu trecerea timpului şi le utilizăm sau cel puţin le vedem în fiecare zi.

 

 

 

 

Există însă şi invenţii care au rămas ascunse în negura timpului din cauză că sunt... trăsnite. Vom vedea în cele ce urmează câteva dintre acestea.


Ceasul deşteptător cu aromă de şuncă a fost inventat de americanul Martin Sallin, care probabil avea probleme cu trezirea din fiecare dimineaţă şi s-a gândit să rezolve această problemă într-un mod ingenios. Principiul de funcţionare a acestui ceas este simplu: cu o seară înainte câteva bucăţi de şuncă sunt puse în aparat, iar în dimineaţa următoare, cu zece minute înainte de ora programată, se aprind automat două lămpi cu hidrogen, care declanşează procesul de prăjire a cărnii. Astfel, când alarma sună, camera este învăluită în aroma îmbietoare a şuncii prăjite. O altă invenţie asemănătoare este cea a englezoaicei Mary Taylor, care a născocit un ceas care pe lângă faptul că vă trezeşte, vă mai poate şi prepara o ceaşca de ceai.


Furculiţa anti-indigestie a fost inventată special pentru persoanele care mestecă excesiv de repede. Aceasta este prevăzută cu două leduri montate pe mâner, dispozitivul având o memorie care ştie ce interval de timp trebuie lăsat între două înghiţituri. Prin alte cuvinte, în timpul mesei, furculiţa automatizată va indica, prin culoarea led-ului aprins, dacă este sau nu momentul de a lua o nouă... îmbucătură.


 


Umbrela care stă singură pe cap a fost inventată de japonezi. Obiectul ciudat este prevăzut cu nişte senzori care detectează eventualele obstacole şi avertizează purtătorul despre ele. Totodată, umbrela se poate înclina singură într-o parte, se poate ridica sau coborî şi chiar se poate închide şi apoi redeschide după ce obstacolul a dispărut. Singurul inconvenient este acela ca „montarea” pe cap a umbrelei necesită destul de mult timp.


Maşina de spălat animale. Dacă v-aţi săturat să vă zgârie pisica sau să vă muşte căţelul atunci când doriţi să-i spălaţi, atunci e timpul să vă achiziţionaţi maşina de spălat animale „Lavakan”. Se pare că această invenţie nu îl stresează pe patruped, ci din contră îł relaxează, căci acesta nu protestează atunci când este băgat în maşina de spălat.

 

Lavakan - masina de spalat animale de companie


Pălăria care ventilează capul. Dacă este o zi caniculară şi nu aveţi chef sau timp să vă faceţi vânt cu un evantai, puteţi apela la pălăria care ventilează capul. Aceasta este dotată cu celule fotoelectrice, care preiau energia solară şi o transformă în aer condiţionat. Gradul de ventilare este stabilit automat de către pălărie, în funcţie de cât păr posedă proprietarul.


Solniţa electronică. Vi s-a întâmplat vreodată să vreţi să vă puneţi un pic de sare în mâncare şi să sară capacul solniţei din cauză că o agitaţi prea tare şi astfel toată sarea să ajungă în propria farfurie? Ei bine, acest lucru se poate evita acum, datorită solniţei electronice. Solniţei clasice i-a fost ataşat un dispozitiv care presară automat sare în mâncare, cantitatea putând fi reglată manual, cu ajutorul unor butoane. Datorită unor baterii şi a unor circuite electronice, solniţa intră automat în funcţiune atunci când este întoarsă deasupra oalei sau a farfuriei.

 

Invenţii trăsnite (2)

 

 


Bibliografie:
Eugenia Moraru, “Marile invenţii şi descoperiri ale omenirii”, editura “Donaris”, 2009



Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.