Pe măsură ce guvernele lumii impun măsuri pentru  reducerea emisiilor poluante, industria aviatică va fi obligată să se adapteze.

Cum companiile aeriene există pentru a face profit, nu sunt neapărat interesate să-și minimizeze contribuția lor cu gaze cu efect de seră. Când se arată interesate, o fac pentru că vor să transmită mesajele publice corecte, într-o lume în care grija de mediu începe să aibă din ce în ce mai mulți adepți inclusiv în rândul persoanelor private.

Dar companiile aeriene trebuie să-și schimbe în profunzime abordarea, iar asta și pentru că reglementările guvernamentale le vor obliga să o facă. Franța, de exemplu, deja a decis să interzică zborurile pe rute care pot fi parcurse în cel mult 2,5 ore cu trenul. Alte reglementări similare vor urma în multe țări ale lumii.

Nu există probleme insurmontabile din punct de vedere tehnologic care să blocheze apariția avionului electric.

Deocamdată bateriile sunt mai scumpe și au o mai mică densitate de energie decât combustibilul fosil folosit în prezent. S-au făcut progrese semnificative în ce privește costul în ultimii zece ani (a scăzut de zece ori), dar puține progrese în ce privește densitatea de energie, asta și pentru că pentru mașinile electrice, unde se folosesc masiv, nu au o problemă foarte mare cu greutate bateriilor (cresc autonomia prin reducerea costurilor și adăugarea de mai multe baterii).

În prezent, există doar avioane electrice cu elice.

Mai sus este doar un foarte scurt rezumat al videoclipului de mai jos. Așadar, dacă sunteți interesați de subiect, vă invităm să-l urmăriți în totalitate (subtitrare în limba engleză).




Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.