După circa 20 de ani de proiectare, șase ani de construcție și mai mult de un an de testare, Solar Orbiter al ASE (Agenția Spațială Europeană) este pregătit pentru lansare (9 februarie, Cape Canaveral, Florida), folosindu-se de o rachetă spațială Atlas 5. Realizat de Airbus în Marea Britanie, inginerii au avut sarcina dificilă în a proiecta o misiune care să obțină informații de detaliu despre Soare, inclusiv imagini de la (relativ) mică distanță.

Sonda spațială dispune de o serie de noi tehnologii cheie care au fost create special pentru această misiune către Soare. De exemplu, a fost proiectat și realizat un scut termic care va oferi protecție pentru echipamente la temperaturi de peste 500 de grade Celsius. Are 1.800 kg și o anvergură (distanța dintre extremitățile aripilor) de 18 m. Are de parcurs o distanță de 42 de milioane de kilometri (distanța Terra - Soare).



Solar Orbiter vă va ajuta la aflarea răspunsurilor la întrebări fundamentale despre activitatea Soarelui:
- cum este generată heliosfera?
- ce generează ciclul de 11 ani al Soarelui?

Pentru a măsura mediul magnetic din jurul Soarelui, Solar Orbiter este dotat cu o suită de zece instrumente extrem de sensibile.

Mai multe detalii despre misiune, puteți intra pe pagina web dedicată de pe site-ul ESA, aici.

 

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.