În dimineaţa zilei de astăzi, 14 ianuarie, s-a înregistrat o pierdere de amoniac la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Astronauţii aflaţi la bord se află în pericol. După ce şi-au pus măştile pentru a respira, s-au refugiat cu toţii în zona rusească de la bordul ISS şi încearcă să rezolve această situaţie de pericol.

 

 

La bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale s-a declanşat o situaţie de pericol pentru astronauţi, care efectuează o serie de experimente ştiinţifice. În dimineaţa zilei de astăzi (14 ianuarie 2015) a avut loc o pierdere de amoniac care a contaminat atmosfera la bord.

 


Amoniacul este utilizat pentru sistemul de răcire de la bordul ISS. Respirat - este un gaz periculos pentru sănătate. Astronauţii şi-au pus imediat măştile care îi protejează de acest gaz periculos şi s-au refugiat cu toţii în zona rusească a ISS care este la ora actuală necontaminată.

Astronauţii încearcă să identifice de unde provine această pierdere, care a fost confirmată inclusiv prin creşterea presiunii la bordul ISS, şi să o repare cât de repede posibil.
Situaţia este destul de alarmantă; vom vedea în următoarea perioadă ce se va întâmpla.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.