SportPrin sport putem scăpa de kilogramele în plus. Care este cel mai bun sport pentru „arderea” caloriilor? Vă prezentăm câteva sugestii... Sportul ne ajută să pierdem kilogramele în plus. Nu toate sporturile însă dau aceleaşi rezultate.

 

 

 

Anumite discipline ne ajută să ardem kilogramele în plus mai rapid. Care sunt aceste sporturi? Vi le prezentăm în cele ce urmează:

:: Schi de fond: cine practică acest sport reuşeşte să ardă cam 500-700 kcal/oră: în plus ajută mult la menţinerea unei siluete perfecte
:: Rotilele (rollerblade): ca şi schiul de fond, şi în acest caz se ard cam 500-700 kcal/oră, având avantajul modelaţii gluteilor
:: Joggingul: numărul de calorii consumate este în jur de 550 kcal/oră a€“ cu avantajul menţinerii unui sistem circulator perfect precum şi a unei musculaturi a întregului corp în stare foarte bună. Nu trebuie însă exagerat şi, dacă e posibil, e bine să nu se alerge pe asfalt sau ciment, întrucât au de suferit spatele şi genunchii
:: Tenis, badminton: consumul este de circa 500 kcal/oră, cu condiţia însă să fugim după minge...
:: Fitness la sala de sport (de exemplu aerobica, step, zumba): în funcţie de intensitate, se consumă între 300 şi 600 kcal/oră. Pe lângă beneficiile pentru pierderea kilogramelor în plus, acest gen de activitate ajută mult şi psihic prin socializarea cu cei care o practică
:: Bicicletă: se consumă între 300 şi 600 kcal/oră, depinzând de viteză, tipul de teren condiţiile climatice. Este o activitate excelentă pentru cei obezi, întrucât protejează articulaţiile şi spatele a€“ evident, cu condiţia să nu exagereze, cel puţin la început
:: Mersul pe jos: consumul este între 180 şi 250 kcal/oră, chiar şi o plimbare de 30 minute făcută însă zilnic ne poate ajută.

Sportul este fundamental nu doar pentru pierderea greutăţii, ci şi pentru menţinerea în stare  optimă a organismului, mai ales pentru cei care au o muncă sedentară,€“ stând pe un scaun mai toată ziua. 

Astfel practicarea unui sport ajută la: mobilizarea rezervelor de grăsimi şi arderea acestora;  intensificarea metabolismului€“ chiar şi în stare de repaus; modelarea siluetei; controlul poftei de mâncare; menţinerea unui echilibru psihic.   

Activitatea fizică poate fi practicată oricând,€“ însă dacă ţineţi cont de următoarele sfaturi are  efecte mai bune:

1. Trebuie să efectuăm activitatea sportivă la ceva timp după mese, deoarece în acest  caz organismul va arde grăsimile în mod mai eficient. În plus, efectuarea unei activităţi imediat după masă poate duce la stări neplăcute şi chiar periculoase. 

2. Pentru a avea un corp cât mai armonios este bine să îmbinăm diverse activităţi, cum  ar fi un sport de rezistenţă (bicicletă, jogging, mers pe jos...) cu unul care ne dezvoltă  elasticitatea (stretching, yoga) şi altul care favorizează echilibrul şi coordonarea  mişcărilor (tenis, dans, zumba...). 

3. La începutul şi la sfârşitul activităţilor sportive este extrem de important să ne încălzim pentru a nu afecta musculatura şi a o menţine elastică.   

4. Pentru a avea un efect pozitiv, activitatea sportivă trebuie efectuată în mod constant, deci nu doar din când în când... atunci când ne amintim de ea.

Sportul poate fi practicat la orice vârstă: de la cea mai fragedă la cea mai înaintată. Nu  există limite.  Pentru cei mai mici există un număr extrem de mare de activităţi: de la dans, la  patinaj, fotbal, înot şi multe altele. 

Pentru cei în vârstă o plimbare în ritm vioi de 30 de minute zilnic este excelentă: s-a constatat că cine face acest lucru trăieşte mai mult şi mai bine decât cei care se  resemnează să petreacă timpul în faţă televizorului.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.