PisiciPetrecem mult timp vorbind despre felul în care ne-am putea îmbunătăţi viaţa, dar cum rămâne cu cea a animalele noastre de casă? Astăzi analizăm zece feluri grozave de a îmbunătăţi viaţa pisicii tale – lucru care aduce beneficii şi pentru tine.

 

 

 

 

Notă pentru iubitorii de câini: Ne concentrăm asupra pisicilor săptămâna aceasta, dar luna viitoare ne vom întoarce cu o întreagă colecţie de ponturi, trucuri şi proiecte pentru câini. Aşa că rămâneţi prin preajmă, nu am uitat de voi!



10. Învaţă-ţi pisica sa dea lăbuţa
Nu este drăguţ atunci când animalele fac lucruri specifice oamenilor? Conform wikiHow, dacă vrei să-ţi înveţi pisica să dea lăbuţa, trebuia doar să sacrifici câteva ore de-a lungul a două zile. Pregăteşte nişte gustări, lasă-ţi pisicuţa să le miroasă, întinde palma rămasă liberă şi rosteşte o comandă (cum ar fi „dă lăbuţa”). Dacă pisica te ascultă, recompenseaz-o cu o gustare. Dacă nu, mai încearcă şi ridică-i lăbuţa dacă este necesar.

 

Pisica intinzand labuta



9. Creează un loc unde pisicile tale se pot căţăra şi cocoţa
Uite două proiecte de realizat singur care te vor ajuta să economiseşti nişte bani şi să îi oferi pisicii tale ocazia de a face nişte mişcare. În primul rând, poţi transforma un dulap vechi într-un „copac pentru pisici”, în care ele se pot căţăra şi juca. În mod deloc surprinzător, mobila de la IKEA este un foarte bun punct de început. Dacă ai nevoie doar de un culcuş pentru pisica ta, o lădiţă pentru vin va fi perfectă. Doar prinde-o de perete şi eşti gata.

8. Ajută-ţi pisica să se acomodeze cu un loc nou folosind untul
Oamenilor le este greu să se acomodeze cu locurile noi, deci n-ar trebui să fie deloc surprinzător că acelaşi lucru se petrece şi cu pisicile. Un mediu nou este întotdeauna puţin intimidant, dar este bine dacă pisica ta este obligată să rămână pe loc şi să cerceteze zona. Trucul? Unge-le labele cu unt. Când vor merge afară, vor aluneca şi vor fi nevoite să-l cureţe. Aceasta le va da ocazia să se acomodeze cu împrejurimile, întrucât nu vor putea să plece nicăieri imediat. Există şi avantajul că untul le va face blana puţin mai strălucitoare.

7. Transformă o cutie de depozitare care îţi prisoseşte într-o lădiţă cu nisip anti-murdărie
Dacă nu mai ai dosare de îndesat în cutiile de depozitare, încearcă în schimb să le foloseşti punând în ele murdăria pisicii tale. Lădiţele cu nisip veritabile pot fi scumpe, deci poţi economisi nişte bani pur şi simplu găsind o altă întrebuinţare pentru cutiile de la birou care îţi prisosesc. Doar umple-le cu nisip, aşa cum ai face-o în mod obişnuit. Pisica ta probabil că nici nu va sesiza diferenţa, însă portofelul tău cu siguranţă o va face.

6. Ajută-ţi animalele să călătorească într-un mod mai plăcut
Să călătoreşti cu pisica ta poate fi la fel de stresant pentru tine pe cât este şi pentru ea, mai ales când vine vorba de avion. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să fii pregătit şi să-ţi cunoşti opţiunile din timp, astfel încât să nu apară probleme neaşteptate pe parcurs. Asta înseamnă să ştii dacă îţi poţi lua sau nu pisica în avion cu tine, dacă respectiva companie aeriană acceptă animalele de companie în general, dacă este nevoie să plăteşti pentru ele(şi cât costă), să-ţi obişnuieşti pisica înainte de plecare cu avionul şi să-i asiguri suficient timp de joacă înainte de zbor. De asemenea, va trebui să n-o hrăneşti în ultimele şase ore înainte de zbor. Nu este chiar un proces plăcut, dar va fi mult mai rău dacă nu eşti pregătit. Ca alternativă, poţi găsi o dădacă bună pentru animale de companie.

 

 


5. Păzeşte-ţi mobila de ghearele pisicii tale
Pisicilor le place să zgârie, ceea ce nu e grozav pentru mobilă, dar există feluri de a evita acest comportament. Un început bun este să-i oferi suprafeţe adecvate pentru zgâriat, însă trebuie să combini asta cu transformarea locurilor unde nu vrei să zgârie într-unele neplăcute. Să le creezi locuri pentru ascuţit ghearele şi să le stropeşti cu apă atunci când zgârie canapeaua sunt amândouă moduri bune de a le învăţa ce e bine şi ce nu. Și, desigur, tăierea regulată a ghearelor poate fi de mare ajutor, întrucât e puţin mai greu sa zgârii ceva atunci când n-ai uneltele potrivite.

4. Realizează un sistem de ventilaţie pentru cutia cu nisip
Ah, mirosul persistent al excrementelor de pisică. Dacă nu ţi-a plăcut niciodată mirosul, iată un proiect care şi se va potrivi şi pe care să-l realizezi singur: un sistem de ventilaţie pentru cutia cu nisip. Autodidactul Alan Graham a inventat un mod de a a folosi un ventilator de baie pentru a elimina aerul urât mirositor din garaj şi de a-l trimite către lumea de afară, pentru ca toată lumea sa se poată bucura de el. Şi-a conectat până şi mini Mac-ul său la el pentru a temporiza procesul, astfel încât ventilatorul să nu funcţioneze în permanenţă. Dacă automatizarea casei ţi se potriveşte, şi nu mirosurile pisicii, proiectul acesta este pentru tine.

3. Fă-ţi pisica să-şi ia pastilele fără a-i provoca rău

Îţi iubeşti pisica aproximativ la fel de mult pe cât ea urăşte să ia pastile. Pe câini îi poţi păcăli cu unt de arahide, dar pisicile au nevoie doar de puţin ajutor din partea prietenei noastre gravitaţia. Şi de degetele tale puternice, desigur. Pur şi simplu deschide gura pisicii, bagă pastila înăuntru și dă-i capul pe spate, pentru ca gravitaţia să facă restul. Trebuie s-o faci rapid sau o să fie o experienţă neplăcută pentru amândoi.

2. Elimină părul de pisică folosindu-ţi palma umedă
Există mari şanse ca părul de animal să nu facă parte din viziunea ta asupra aspectului plăcut al apartamentului şi acesta poate deveni o problemă când ai musafiri alergici. Să cureţi părul de animal este o corvoadă, dar wikiHow are câteva sugestii la îndemână – la propriu. Prima este aceea de a-ţi umezi palma şi de-a aduna apoi părul. Apa îl va face să se lipească şi va fi uşor de îndepărtat de pe canapea, podea sau de oriunde altundeva şi de dus apoi la gunoi. Poţi obţine acelaşi efect cu un burete de bucătărie uşor umezit sau cu nişte mănuşi obişnuite din latex. O abordarea mai amuzantă ar fi utilizarea unui balon umflat. Creează nişte electricitate statică frecându-ţi-l de păr şi apoi atinge cu el zonele vizate. O să atragă părul până când îl poţi arunca. În cele din urmă, încearcă şi cu o peliculă de balsam. Dacă nu funcţionează de unul singur, stropeşte-l cu puţină apă pentru mai multă aderenţă.


1. Realizează cea mai inteligentă uşiţă pentru pisici creată vreodată
Pentru pisicile obsedate de tehnologie ale viitorului – sau cel puţin pentru stăpânii lor – prezentăm această uşiţă automată pentru pisici cu tehnologie de recunoaştere facială, pe care să o realizezi singur. De ce ţi-ai dori aşa ceva? Probabil nu ai pisici străine care hoinăresc prin casă, aşa că scopul nu este să le ţină pe ele departe, ci mai degrabă să ţină pisica ta afară, atunci când ea se hotărăşte să aducă un şoarece mort înăuntru. În principiu, dispozitivul compară faţa pisicii tale cu nişte poze înfăţişând alte pisici, iar acestea nu se vor potrivi dacă ea are o mortăciune în gură. De asemenea nu se vor potrivi dacă este vorba despre un raton sau vreun alt animal, ceea ce este un bonus. E un proiect destul de nebunesc, dar cu siguranţă foarte tare.


 

 

Textul reprezintă traducerea articolului Top 10 Ways to Upgrade Your Cat’s Life, publicat de lifehacker.com.
Traducerea: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.