DE CE FAC GHEAŢĂ FRIGIDERELE?

Una dintre problemele neplăcute ale frigiderelor este aceea că fac gheaţă după un oarecare timp de utilizare. De ce apare acea acumulare de gheaţă pe sistemul de răcire al frigiderului? Din pricina vaporilor de apă care se depun iniţial sub forma condensului pe anumite părţi interne ale frigiderului, iar apoi îngheaţă. În timp acest proces de condensare şi îngheţare duce la creşterea stratului de  gheaţă în aşa măsură, încât frigiderul pierde o bună parte a spaţiului destinat depozitării alimentelor, iar funcţia de răcire este diminuată considerabil. Soluţia? Frigiderul este scos din priză până când gheaţa depusă se topeşte.

Pentru detalii privind funcţionarea unui frigider, citiţi acest articol.

CUM FAC FRIGIDERELE NOI DE NU ACUMULEAZĂ GHEAŢĂ?

În fapt şi frigiderele "no frost" (fără gheaţă) acumulează gheaţă. Pentru ca proprietarul unui asemenea frigider să nu mai trebuiască să treacă prin tot procesul răcirii manuale a frigiderului, noile echipamente au implementată o inovaţie tehnologică ce elimină depunerea de gheaţă la intervale regulate de timp.

 

 

Această inovaţie constă într-o rezistenţă înfăşurată în jurul sistemului de răcire al frigiderului care se încălzeşte la anumite intervale (6 ore, de exemplu) pentru perioade scurte, în urma comenzilor primite de la un ceas regulator. Un senzor de temperatură (termostat) decuplează rezistenţa atunci când temperatura interioară a frigiderului creşte până spre zero grade. În unele modele de frigidere "no frost"  decuplarea sistemului de eliminare a gheţii se face de către ceasul regulator, după intervale prestabilite.

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.