În contextul securității calculatoarelor, un hacker este o persoană care încearcă să descopere și să exploateze vulnerabilitățile dintr-un sistem informatic sau dintr-o rețea de calculatoare.Putem separa hackingul în diferite categorii, în funcție de ceea ce este atacat.

Iată câteva exemple:

Atacarea aplicațiilor web. Hackingul unei aplicații web înseamnă preluarea controlului asupra serverului și a software-ului său asociat, cum ar fi bazele de date.

Atacarea reţelelor. Atacarea unei rețele înseamnă colectarea de informații despre o rețea utilizând instrumente cum ar fi: nmap, NS lookup, Ping, Tracert etc. cu intenția de a controla întreaga rețea cu dispozitivele conectate.

Atacarea contului de e-mail. Acest tip de atac implică accesul neautorizat la un cont de e-mail și utilizarea lui fără a avea acordul proprietarului acestuia.

Hackingul etic. Hackingul etic presupune descoperirea deficiențelor unui calculator sau sistem de rețea în scop de testare şi, în cele din urmă, pentru remedierea acestora.

Hackingul parolelor. Acesta este procesul de colectare de parole secrete din datele stocate sau transferate de un sistem informatic.

Hackingul unui calculator. Acesta este procesul de furt a ID-ului (numelui) mașinii și a parolei prin aplicarea tehnicilor de hacking și obținerea accesului neautorizat la un sistem informatic.

Sursa: https://latesthackingnews.com/2018/01/13/types-of-hacking

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.