Tesla Model SCompania producătoare de maşini electrice Tesla a anunţat recent că faimosul "Model S" a obţinut cel mai bun scor la testele de impact, comparativ cu orice altă maşină testată. "Model S" a obţinut 5 stele la toate categoriile, ceea ce doar 1% dintre mașinile testate obţin.

 

 

Deşi NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), instituţia care efectuează testele de impact, nu publică calificative mai mari de "5 stele", calculele efectuate captează scoruri mai mari de 5; Tesla Model S a obţinut 5,4 stele.

Conform comunicatului de presă al Tesla, la testul impactului stâlpului lateral, considerat unul dintre cele mai dificile teste, "Model S" a fost singura maşină dintre cele care au obţinut 5 stele ca a fost încadrată la categoria "bun", celelalte obţinând calificative inferioare.

Tesla face cunoscut că până la data comunicatului nu ar cunoştinţă de existenţa unor decese în cadrul accidentelor în care au fost implicate maşinile sale. Desigur, acest rezultat excelent nu va dura o veşnicie.

 

 

Tesla Model S

 

"Model S" are o autonomie de 425 de kilometri şi poate atinge viteza de 96 km /h (60 mile /h) în doar 4,2 secunde. Bateriile litiu-ion au un ciclu rezonabil de încărcare; la configuraţia standard a maşinii o oră de încărcare asigură 50 de kilometri de deplasare. Tesla dezvoltă şi o reţea de staţii de "superîncărcare" pe teritoriul SUA, care permit încărcarea a jumătate din capacitatea bateriilor în doar 20 de minute.

 

 

Tesla Model S interior

 

Preţul maşinii, pentru cei care se gândesc să achiziţioneze una, depăşeşte 60 de mii de dolari, acesta depinzând de reducerile din fiecare ţară ce se asigură pentru maşinile electrice, dar şi de configuraţia dorită.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.