Dacă deţineţi şi actualizaţi zilnic un site web vi s-a întâmplat cu siguranţă să apară momente în care serverele de hosting ale furnizorului d-voastră de servicii să nu funcţioneze, din diverse motive, pentru scurte perioade de timp. Uneori perioada de nefuncţionare a site-ului poate chiar s-a prelungit. Dar v-aţi întrebat de câte ori s-a întâmplat acest lucru fără ca d-voastră să ştiţi şi să puteţi interveni, solicitând în timp util explicaţii şi o rezolvare rapidă furnizorului de servicii de hosting? Oare câţi vizitatori aţi pierdut din această cauză?

 

Wasitup.com este un site internet care vine în întâmpinarea acestui tip de problemă. Orice administrator de site internet se poate înscrie pe pagina menţionată, furnizând o adresă de e-mail şi numele site-ului de monitorizat, ba chiar şi câteva cuvinte cheie care apar pe pagina principală şi a căror prezenţă la momentul verificării certifică integritatea paginii, eliminând (dacă sunt prezente) varianta în care, deşi funcţional, site-ul a fost ţinta unui atac în urma căruia, de pildă, pagina principală a fost înlocuită cu o alta de către atacatori. În oricare dintre variantele nefavorabile, utilizatorului înregistrat i se trimite un e-mail la adresa specificată. Chiar dacă nu întotdeauna există posibilitatea verificării constante şi automatizate a căsuţei poştale şi, deci, a recepţiei imediate a mesajelor de notificare şi astfel a remedierii rapide a eventualelor probleme apărute, wasitup.com reprezintă şi o modalitate facilă de a ţine evidenţa timpilor de nefuncţionare a site-ului.


Pentru cunoscători, specificăm faptul că verificarea site-urilor se face folosind o cerere HTTP de tip HEAD, la care un răspuns de tip "200 OK" indică răspunsul "prezent" al paginii web. Dacă s-au specificat şi câţiva termeni de verificat, se trimite o cerere de tip HTTP GET care, în afara unui răspuns "200 OK" atunci când site-ul este funcţional, presupune şi citirea propriu-zisă a paginii cerute (în acest caz pagina principală a site-ului interogat). Ulterior, se verifică în interiorul corpului paginii existenţa cuvintelor cheie specificate, iar dacă acestea nu sunt prezente se trimite prin e-mail un mesaj de atenţionare către proprietarul sau administratorul site-ului, la adresa dorită.

Site-urile sunt interogate din 5 în 5 minute şi fiecare utilizator wasitup.com poate monitoriza maxim 10 domenii de internet distincte.

 

Clic pe butonul roşu pentru a accesa wasitup.com:

sursa
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.