TehnologieProgresele tehnologice uimitoare la care asistăm astăzi şi-au pus şi îşi vor pune amprenta asupra evoluţiei societăţii moderne. Cum va evolua lumea în următorii 8 ani, luând în calcul tendinţele tehnologice ce pot fi întrevăzute astăzi? Iată ce spune The Economist.

 

 

 

 

1. Tehnologia va afecta major majoritatea ramurilor industriei

Media şi entertainmentul vor suferi transformări majore, graţie opţiunilor de evoluţie puse la dispoziţie de tehnologia în continuă schimbare şi vor fi din ce în ce mai cuplate. De asemenea, sistemul bancar şi cel al telecomunicaţiilor vor cunoaşte conexiuni din ce în ce mai pronunţate.

2. Colectarea de date va deveni o afacere în sine

Acest domeniu, al colectării de informaţii din diverse surse, este în creştere rapidă. Odată cu pătrunderea la nivelul cel mai de jos al societăţilor a telefoanelor inteligente se naşte o nouă dimensiune privind posibilitatea de a colecta informaţii. Comisia Europeană crede că prin serviciile de colectare a datelor s-ar putea aduce beneficii economiei europene de circa 40 de miliarde de euro pe an.

3. Creşterea numărului de slujbe se va decupla de creşterea economică

Aceasta este poate o previziune sumbră, dar cel mai probabil inevitabilă. Progresele tehnologiei permit realizarea unor sarcini din ce în ce mai complicate cu ajutorul maşinilor, care vor duce la perioade de creştere economică însoţite de o scădere a locurilor de muncă.

4. Rolul birourilor se va schimba

Cum tranzacţiile bancare sunt acum în bună parte automate, iar clienţii îşi pot efectua o bună parte din activităţile bancare de acasă, din faţa computerului, birourile băncilor devin mai degrabă locuri de consultanţă. Munca de acasă va avea o prezenţă din ce în ce mai mare în business, iar birourile vor deveni mai degrabă locuri de întâlnire pentru angajaţi şi stabilirea unor proiecte.

5. Consumatorul va avea un rol important în personalizarea tehnologiei de mâine


Clientul este de aşteptat ca până în 2020, pe măsură ce tehnologiile de personalizare a produselor iau avânt, să devină principalul furnizor de idei privind noile produse şi noile servicii.

6. Organizaţiile vor deveni din ce în ce mai transparente

Firmele vor găsi că este din ce în ce mai dificil să ascundă serviciile proaste de consumatori, preţurile mari în mod nejustificat şi practicile nepopulare, pe măsură ce tehnologia le face din ce în ce mai vizibile.

 



Textul reprezintă o adaptare după sumarul unui număr special al publicaţiei "The Economist", dedicat impactului tehnologiei asupra afacerilor în următorii 8 ani, care poate fi citit integral, în engleză, aici: "Agent of change. The future of technology disruption in bussiness"

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.