Windows 8Sunt tot felul de anunțuri care spun că putem face upgrade la Windows 8 pentru 15 dolari, dacă o să cumpăr un PC nou cu Windows 7 acum. Avem nevoie de un nou calculator, dar ar trebui să așteptăm până când Windows 8 va fi lansat?

 

 

 

 

Sau e bine să-mi cumpăr PC-ul acum și să-l upgradez mai târziu?

Întrebarea este foarte bună, dar situația nu este chiar atât de în alb şi negru pe cât pare. În afară de a salva cei 15 dolari (care sunt neglijabili), există câteva motive pentru care s-ar putea să doreşti să aştepţi lansarea Windows 8. Iată ce veți dori să iei în considerare.

Dacă cumpăraţi un laptop

După cum probabil ştii, Windows 8 va avea o interfață nouă, creată pentru ecrane tactile. Microsoft nu a limitat-o doar la tablete;  de fapt, va avea unele caracteristici interesante pentru utilizatorii de laptop, de asemenea, cum ar fi noi mișcări multitouch pentru trackpadul dumneavoastră. Unele calculatoare pre-Windows 8  (în special cele care suportă mai puțin de 5 intrări pentru touch, după cum a subliniat PC World) s-ar putea sa nu fie în măsură să profite din plin de noile mișcări din Windows 8. Deci, dacă  poţi aştepta, este posibil să doreşti să cumperi un laptop care a fost special conceput având în minte Windows 8.

 

În plus, o mulțime dintre producătorii de laptopuri au în vedere punerea laolaltă a unei combinaţii laptop/tabletă completă, care nu numai că-ţi permite să profiţi de noile mişcări din Windows 8, dar, de asemenea, îţi oferă posibilitatea de a desprinde complet ecranul şi de a-l transforma într-o tabletă pentru lectura de pe canapea. Încercați modelele care stau să apară, cum ar fi Asus 600 şi 810 sau HP Envy X2 - ele nu sunt la fel de puternice ca unele laptopuri, dar dacă tot ceea ce ai nevoie este ceva mic, vor da curs provocării și vă vor oferi o tabletă complet pregătită pentru a rula Windows 8.


Dacă cumpăraţi un sistem desktop

Ai putea crede că sistemele desktop nu vor putea să profite de Windows 8, dar ai greși. Următoarea generaţie de sisteme desktop de la Samsung va avea un ecran full touch. Noul model Spectre One de la HP va veni cu un trackpad multitouch și un cip NFC, care îţi permite să te conectezi la Windows 8 sau sa vizitezi un anumit site Web doar atingându-vă telefonul. Chiar şi Microsoft are câteva periferice proiectate pentru Windows 8, care sunt demne de a fi încercate.

Desigur, dacă nu ai într-adevăr de gând să foloseşti aceste caracteristici, îţi poţi cumpăra ori construi oricând un sistem desktop. Dar, cu toate upgrade-urile care vin împreuna cu Windows 8, ai putea înțelege că noile maşinării centrate pe sistemul touch se integrează foarte bine în modul tău de lucru.

Ca întotdeauna, depinde de tine. Dacă ești disperat după un computer nou sau dacă nu crezi că vei utiliza oricare dintre noile piese hardware centrate pe Windows 8, e bine să mergi mai departe și să-ţi cumperi unul. Dar, având în vedere că Windows 8 este atât de aproape de lansare, ar putea fi foarte productiv să aştepţi un computer capabil să profite din plin de el. Caută prin magazine și vezi ceea ce producătorii preferaţi au de gând să scoată pe piaţă și veți fi în măsură să iei o decizie în cunoştinţă de cauză.

Traducere după should-i-wait-for-windows-8-to-buy-a-new-computer de Alexandru Hutupanu

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.