IO6Apple a lansat iOS 6 săptămâna aceasta aducând o sumă de noi caracteristici produselor iPhone, iPad şi iPod. În timp ce s-au prezentat multe dintre noile caracteristici de bază, multe au rămas nespuse. Acestea sunt cele 10 caracteristici secrete ale iOS 6.

 

 

 

 

10. Pull to Refresh (Trage pentru a reîmprospăta)




Pull to refresh este una dintre cele mai extraordinare caracteristici care i-a luat firmei Apple aproape o eternitate ca să o adopte. iOS 6 în cele din urmă vă permite să folosiţi funcţia pull pentru a actualiza conturile de e-mail şi diverse alte surse de date. Ignoră butonul de reîncărcare şi începe să tragi în jos.



9. Tone de noi Emoji



Unii oameni iubesc emoji - acele mici iconiţe drăguţe pe care le puteţi adăuga la mesaje, e-mailuri, sau într-adevăr în orice loc care acceptă text din iOS. Apple a adăugat doar o tonă de noi opţiuni. Dacă aveţi tastatura Emoji activată deja, nu trebuie să mai faceţi nimic. Dacă nu, o puteţi activa în aplicaţia Settings mergând la General -> Keyboard -> Keyboards -> Add New Keyboard. Apoi se va afişa o listă. Alege Emoji şi eşti gata.

 

8. Limit Ad Tracking



Toată lumea încearcă să vă urmărească pe web, şi telefonul nu este diferit. Dacă vă doriţi mai degrabă ca agenţii de publicitate sa nu vă urmărească activitatea şi să vă servească reclame direcţionate, iOS 6 vă permite să opriţi Ad Tracking-ul cu un simplu comutator. Doar duceţi-va la Settings> General> About >Advertising  şi puneți comutatorul pe On. Poate iţi va lua ceva timp pentru a nu  mai vedea reclame direcţionate, dar destul de curând activitatea dvs. ar trebui să fie mult mai privată.

 

7. Trezeşte-te cu un cântec

Apple a actualizat aplicaţia pentru ceas - pe care eu încă o mai consider a fi aplicaţia nativă favorită - pentru a oferi un impuls funcţionalităţii alarmei. Nu mai trebuie să te trezeşti la un ton de apel. În schimb, iţi poţi alege orice melodie din biblioteca ta. Ai putea face chiar o înregistrare cu tine însuţi spunându-ţi să te trezeşti naibii, sa o sincronizezi cu iDevice-ul tău,  și să deschizi ochii într-o zi însorită ascultându-ţi propria voce nesuferită. Sau ai putea alege doar un cântec care iţi place. Oricum ar fi, acum aveţi posibilitatea de a alege. Aceasta este de apreciat.

6. Late Night Listening

Deşi nu este disponibilă pe toate dispozitivele, iPhone-urile şi iPad-urile noi au o nouă setare EQ: Late Night. Această opţiune reduce nivelul basului şi încearcă să facă muzica mai puțin agresivă seara, astfel încât să puteţi asculta şi adormi mai uşor, fără a fi distras de ceva prea discordant. De ce Apple nu a inclus această opţiune pe dispozitivele anterioare este dincolo de înţelegere la momentul actual, dar iOS 6 a arătat cât de mult le place să-şi limiteze în mod inutil software-ul pentru a vă păstra în cursa pentru upgrade-uri.

 

5. Primeşti alerte de mesaje doar de la contactele proprii

Nu-ți pasă dacă ai primit un iMessage dintr-o sursă necunoscută? Nu trebuie să-ţi pese. Dacă vă duceţi în aplicaţia Settings, apoi Notifications, apoi Messages, vă puteţi seta alerte care să fie afişate numai pentru persoanele dvs. de contact. Dacă nu doriţi să fiţi deranjat de oameni pe care nu-i consideraţi a fi destul de valoroşi pentru a fi prezenţi în lista de contacte - cum ar fi boţii de  mesaje spam, de exemplu - iOS 6 vă permite să le ignoraţi.

 

4. Sincronizaţi-vă scurtăturile-text între dispozitive

Apple a adăugat opțiunea de expansiune a textului la iOS 5, şi a fost minunat, permiţându-vă să tastaţi nume de utilizator lungi, adrese şi alte texte cu doar câteva apăsări pe tastatură. V-am arătat câteva scurtături esenţiale pentru a le configura, şi acum iOS 6 a făcut această caracteristică chiar mai bună, permiţându-vă să o sincronizaţi între celelalte dispozitive iOS (cum ar fi un iPod touch şi un iPad) împreună cu dicţionarul de tastatură particularizat. Pentru a face acest lucru, veţi avea nevoie de un cont iCloud. Apoi, mergeţi doar la Settings> iCloud, şi derulati în jos pentru opţiunea Documents & Data. Selectaţi-o, puneţi comutatorul pe On, şi faceti acelaşi lucru şi pe celelalte dispozitive  iOS 6. Dicţionarul personalizat şi comenzile rapide ar trebui să rămână în sincronizare între toate dispozitivele dumneavoastră.

 

3. Lansarea de aplicaţii prin Siri

Apple ne-a spus că Siri este mai inteligentă în iOS 6, dar au neglijat să menţioneze că ea ar lansa aplicaţii pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să activezi Siri şi apoi sa spui cuvântul "launch" plus numele aplicaţiei pe care doriţi să o deschideţi. În timp ce acest lucru poate părea un pic leneş, este într-adevăr util dacă aveţi o grămadă de aplicaţii şi nu vă amintiţi exact locul în care  sunt. Nu mai este nevoie de căutare, Siri poate face munca pentru tine.


2. Arhivare sau ștergere mesaje în Mail

O plângere comună despre mailuri în rândul utilizatorilor Gmail a fost pentru mult timp necesitatea de a alege între arhivarea şi ştergerea unui mesaj. iOS niciodată nu a oferit opțiunea de a alege din zbor. Acum poţi. Pentru a face acest lucru, deschideţi un mesaj, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul Archive şi faceţi o alegere. Realitatea nefericită este că trebuie să vă deschideţi, de fapt, mesajul pentru a putea face acest lucru. Nu puteţi apăsa şi ţine apăsat butonul Archive în vederea listă pentru a obţine aceste opţiuni. Acestea fiind spuse, este o îmbunătățire binevenită.

 

1. Direcţii de mers în aplicația Maps

Oamenii nu sunt fericiţi cu noua aplicaţie Maps din iOS 6. E plină de probleme. Una dintre cele mai importante reclamaţii este că oferă doar direcţii pentru cei aflaţi la volan, lăsând pietonii, motocicliştii şi utilizatorii de transport public pe dinafară. Vestea bună este că Apple nu a renunţat la aceste caracteristici în întregime. De fapt, direcţiile de mers pe jos sunt încă disponibile. Pentru a le găsi, pur şi simplu atingeţi săgeata curbată numită "directions" din aplicaţia Maps şi veţi vedea destinaţiile dumneavoastră recente. De acolo, puteţi comuta între automobil, mers pe jos şi transport public. Direcţiile de mers pe jos vor funcţiona fără probleme. Direcțiile pentru transportul public, pe de altă parte, vor încerca să vă trimită la o altă aplicaţie (şi nu vor reuşi, pentru moment). Să sperăm că vom vedea Apple îmbunătăţind rapid aplicaţia Maps şi că va aduce înapoi aceste caracteristici importante pe moment pierdute.

 

 

Traducere după de top-10-secret-features-of-ios-6 de Alexandru Hutupanu

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.