Celule canceroaseCompania Vaxil BioTherapeutics a anunţat rezultate provizorii pozitive ale studiilor clinice, fazele I şi II, pentru un vaccin terapeutic împotriva cancerului, testat pe pacienţii cu mielom multiplu. Vă prezentăm în continuare datele furnizate de companie.

 

 

 

 


Vaxil dezvoltă vaccinul ImMucin, un vaccin terapeutic pentru tratarea cancerului, care a fost realizat folosindu-se tehnologia proprie a companiei, VaxHit.

ImMucin este un vaccin ce conţine peptide, derivat de la o secvenţă unică conţinută într-un antigen asociat cu tumorile MUC1, antigen care este prezent în 90% din tumori. ImMucin învaţă sistemul imunitar al pacientului pentru a identifica şi distruge celulele canceroase care au prezente markerul MUC1.

 

 



Actualmente Vaxil evaluează ImMucin pe pacienţii cu mielom multiplu (un cancer hematologic). Cercetarea se desfăşoară la Centrul Medical Hadassah (Ierusalim) şi se află în fazele I şi II ale studiilor clinice. O condiţie pentru înscrierea în studiu este aceea caă pacienţii trebuie să se confrunte cu o reapariţie treptată a bolii după o perioadă de remisiune. Până la 15 pacienţi au fost înrolaţi în studiu, iar 10 au fost trataţi.  Rezultatele raportului provizoriu, care au fost relatate recent, fac referire la doar 7 pacienţi care au terminat tratamentul cu ImMucin.

 

Vaxil BioTherapeutics este o companie care are ca obiect de activitate biotehnologia şi care creează vaccinuri terapeutice pentru tratamentul cancerului şi a bolilor infecţioase. Aceasta este în curs de fuzionare cu Sheldonco Ltd; contractul a fost semnat în luna februarie.



Rezultatele provizorii demonstrează că ImMucin este un produs foarte sigur. Nu s-au observat reacţii adverse, cu excepţia unei iritaţii locale minore, care s-a rezolvat în termen de 24 de ore fără a fi nevoie de tratament suplimentar sau intervenţie medicală. În plus, ImMucin a generat la toţi pacienţii un răspuns imun robust al celulelor T CD4+ şi CD8+, care a fost observat după doar 2-4 doze de vaccin sau după maxim 12 doze.

La unii pacienţi au fost observate semne preliminare ale eficacităţii clinice, inclusiv stabilizarea sau scăderea markerilor bolii şi o diminuare generală a bolii, măsurată prin procentul de celule plasmatice din măduva osoasă a pacientului. Evaluarea s-a făcut comparativ, cu datele culese la o lună după terminarea tratamentului şi cele disponibile înainte de începerea tratamentului. Dintre pacienţii prezentaţi în raportul provizoriu, trei au prezentat o reacţie complet pozitivă în urma tratamentului cu ImMucin.



Despre compania Vaxil

Vaxil a fost fondată de dr. Lior Carmon, un întreprinzător în domeniul biotehnologiei şi expert în imunologia şi imunoterapia cancerului. Dr. Carmon are un doctorat în imunologie, obţinut la Institutul Weizmann. Lui Dr. Carmon i s-a alăturat Julian Levy, care a a lucrat cu Lior Carmon mai bine de un deceniu în diferite asocieri ale biotehnologiei. Vaxil dezvoltă vaccinuri terapeutice pentru tratarea cancerului şi a unei serii de boli infecţioase prin generarea unui răspuns imun.

Spre deosebire de vaccinurile profilactice tradiţionale, care protejează persoanele sănătoase de boală, un vaccin terapeutic se ocupă de oamenii bolnavi şi încearcă să exploateze sistemul lor imunitar pentru a identifica şi distruge  celulele canceroase într-un mod sigur, eficient şi concentrat. Din punctul de vedere al pacientului, un vaccin terapeutic este un medicament.

ImMucin, care a fost identificat folosind tehnologia proprie a lui Vaxil, VaxHit, învaţă sistemul imun al pacientului să identifice şi să distrugă celulele ce conţin markerul MUC1, care apare în mai bine din 90% din toate cazurile de cancer. Prin urmare, ImMucin are potenţialul de a fi folosit împotriva unei game largi de tipuri de cancer.

În plus, ImMucin are un număr de caracteristici specifice, ce îl diferenţiază de alte vaccinuri terapeutice. În primul rând, ImMucin poate fi oferit la o secţiune foarte largă de populaţie, fără a fi nevoie de personalizare complicată şi costisitoare sau de selecţie bazată pe sistemul imunitar al pacientului. În al doilea rând, ImMucin are abilitatea de a face faţă tendinţei tumorii de a se sustrage unui răspuns imun şi de a dezvolta rezistenţă la tratament.

În plus faţă de ImMucin, Vaxil dezvoltă vaccinul terapeutic MTbuVax pentru tuberculoză, cu potenţial pentru utilizarea în scop profilactic. MtbuVax, ce a fost identificat folosind VaxHit, este în prezent evaluat în studiile pe animale. La nivel global, tuberculoza este una dintre cele mai mari cauze ale mortalităţii. Potrivit OMS, în 2009, 9 milioane de oameni din întreaga lume au fost diagnosticaţi ca purtând bacteria pentru tuberculoză, iar 2 milioane au murit din această cauză. Deşi cele mai multe cazuri de tuberculoză sunt în ţările în curs de dezvoltare, de-a lungul ultimilor ani, a existat o creştere a ratelor de incidenţă în lumea occidentală. Această creştere se datorează eficienţei reduse a vaccinului curent pentru tuberculoză, creşterii mişcării globale de călătorie, mutaţiei bacteriei pentru tuberculoză în noi tulpini care sunt parţial, iar uneori chiar total rezistente la tratament şi legăturii strânse dintre tuberculoză şi infecţia cu HIV.

 




Traducere de pe: VaxilBioTherapeuticAnnouncedPositivePhaseI-IIResults.pdf
Traducător: Irina Duceac

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.