Diferenţele religioase şi culturale nu mai sunt o necunoscută pentru nimeni acum, la început de mileniu 3, într-o lume globalizată. Marile corporaţii trebuie să ţină seama de specificul local al ţărilor unde îşi extind afacerile, iar politicienii nu pot să facă abstracţie de tradiţiile omologilor cu care pun la cale viitorul planetei. Ceea ce pentru un european poate fi o dovadă de proastă creştere, precum mâncatul cu gura deschisă, pentru asiatici şi în special pentru chinezi nu reprezintă nicidecum semnul lipsei de maniere. A cunoaşte specificul culturilor cu care interacţionăm este nu doar o virtute, ci se poate dovedi, deseori, un lucru foarte util. În scurtul videoclip care urmează Derek Sivers ne prezintă câteva practici orientale şi africane diametral opuse uzanţelor lumii occidentale.

Traducerea în limba română a conferinţei TED de mai jos este realizată de Ana Maria Micu.

 

Dezbaterile TED pot fi văzute integral pe site-ul TED.com, iar materialele video sunt distribuite sub licenţa Creative Commons (CC).

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro