Kokichi Sugihara de la Universitatea Meiji din Kawasaki, Japonia, este deja renumit pentru iluziile sale optice înfăţişând obiecte care, în aparenţă, sfidează regulile geometriei spaţiale tridimensionale. El foloseşte aplicaţii software pentru a crea obiecte 3D din "figuri" aparent imposibile, desenate în stilul făcut celebru de către M.C. Escher.

 

 

Când modelele create de Sugihara sunt rotite iese la iveală şi trucul folosit de autor: creierul uman este tentat încontinuu să facă presupuneri cu privire la adâncimea şi perspectiva celor văzute în spaţiul tridimensional în care ne mişcăm. Sugihara foloseşte software computerizat pentru a analiza desene aparent imposibil de reprodus în spaţiul tridimensional real, software care în urma analizei efectuate oferă drept soluţie figurine solide care, privite dintr-un anumit unghi, arată precum desenele "imposibile".

Via: New Scientist

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro