FurnicaExistă diferite insecticide cu ajutorul cărora putem nimici furnicile. Produsul comercializat sub numele de Clorpyrifos este probabil cel mai eficient dintre acestea şi este disponibil într-un număr de variante comerciale care conţin 0,5% substanţă activă.

 

 

 

 

Acesta este, de asemenea, utilizat în mod obişnuit de către profesioniştii care stârpesc insectele şi pe care i-am putea regăsi puşi în situaţia de a face găuri în pereţi şi de a pulveriza în interiorul acestora un amestec format din clorpirifos şi acid boric. Produsul numit Diazinon este, de asemenea, eficient sub formă de spray-uri, la o concentraţie de aproximativ 12,5%. Dacă invazia este localizată, capcanele pentru furnici cu 0,125% clordecon vor funcţiona. Dacă descoperim un furnicar, putem turna oţet fierbinte peste el.

Există, de asemenea, diverse "remedii pentru acasă" cu ajutorul cărora putem combate furnicile. Putem realiza acest lucru folosind un amestec de borax şi zahăr plasat pe o scândură de podea. Unii oameni susţin că praful de cretă numit Crayola (carbonat de calciu şi zgură spălată cu apă) poate fi pus pe jos şi va împiedica furnicile să treacă de acea linie. Capcanele pentru furnici  pot fi confecţionate şi prin amestecarea unui sfert de cană de zahar cu un sfert de cană de drojdie de copt şi o jumătate de cană de melasă şi întinderea acestui amestec lipicios în strat subţire pe cartonaşe fixatoare. Cartonaşele sunt plasate apoi cu partea pe care se află amestecul în sus în locurile în care  circulă furnicile.

Pentru a împiedica furnicile să apară se pot fierbe 2 linguri de frunze de dafin şi 2 căni de apă timp de cinci minute şi apoi amestecul se strecoară. În continuare amestecul se întinde în locul în care am remarcat că pătrund furnicile. Lămâile mucegăite, de asemenea, la fel ca şi frunzele de dafin, alungă furnicile.

Dar poate că cele mai eficiente sunt cuişoarele. Dacă toate acestea eşuează, pur şi simplu staţi liniştiţi pe spate şi priviţi furnicile. Ele sunt creaturi mici uimitoare şi într-adevăr nu fac nimănui nici un rău. Lor le place desigur să se agite pretutindeni, dar acest lucru este de înţeles. Aşa cum Ogden Nash a pus problema: "Voi aţi fi calmi şi paşnici dacă aţi fi umpluţi cu acid formic?"



Traducere de Ecaterina Pavel după what-can-be-done-about-ants-in-the-house cu acordul editorului

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.