Cum spuneam recent într-un articol în care vorbeam despre beneficiile exercițiului fizic, principalii factori care influențează starea de sănătate a unui individ sunt: zestrea genetică și stilul de viață.
Stilul de viață se referă, în esență, la alimentație și la activitatea fizică. În acest articol vorbim pe scurt (pentru a dezvolta ulterior în alte articole subiectul) despre principiile unei alimentații sănătoase.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a bananei:
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Dacă decojești cu grijă ceapa, aceasta nu va avea efectul cunoscut asupra ochilor. Dar atunci când o tai se declanșează iadul 😀. Dar există metode pentru a diminua acest efect.
Ceapa, în fapt, are un ciclu de viață de 2 ani. În primul an produce ceea ce numești „ceapă verde”, iar la finalul sezonului, dacă a scăpat nemâncată, rădăcina este ceea ce numim „ceapă”. Dar dacă nu scoți ceapa din pământ, aceasta produce o nouă tulpină anul viitor, cu o floare cu semințe, care semințe au rolul de a pregăti noua recoltă. Agricultorii nu lasă planta să ajungă în al doilea an, dat fiind că recolta din primul este cea care asigură vânzările optime.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Probioticele sunt microorganisme (bacterii și specii de drojdie) care sunt promovate de diverși producători ca având diferite beneficii pentru sănătate. Drojdia reprezintă nenumărate specii de microorganisme unicelulare eucariote care țin de regnul fungi. Probioticele sunt de obicei adăugate în iaurturi sau luate ca suplimente alimentare și sunt adesea descrise ca fiind produse care conțin microorganisme „bune”. Dar din ceea ce se promovează despre probiotice, prea puțin este sprijin de știință.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a cartofului alb, a cartofului dulce și a cartofului roșu:
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a ficatului de pui:
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a mărului:
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a oului:
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a pieptului de pui:
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a pâinii:
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a laptelui:
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Mulți cred că vitaminele și mineralele sunt utile întotdeauna și că, în principiu, nu pot fi vătămătoare. Dar, așa cum este cazul în multe situații, există multe potențiale pericole în utilizarea în exces a celor două tipuri de micronutrienți.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Limba dispune de un mecanism complex, dar rapid și eficient, de informare a creierului despre contactul cu ceva fierbinte, cum a fi ceaiul.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Sunt câteva metode pentru a păstra pâinea proaspătă pentru o perioadă mai lungă, dar frigiderul nu este o soluție.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Luați 5 kg de pește, îl eviscerați, îl țineți la sare 24 de ore, iar apoi îl puneți 12 ore la afumat. Este produsul final gătit? Ori încă este pește crud?
- Detalii
- Scris de: Iosif A.