Leap MotionDacă tehnologia Leap va fi considerată a fi una de viitor, zilele mouse-ului par a fi numărate. Dispozitivul de detecţie a gesturilor în 3D îţi permite să controlezi computerul cu o simplă mişcare a mâinii. Ar putea fi disponibil la începutul acestui an.

 

 

 

Ghid 2013: Asia, noul leagăn al civilizaţiei

Dezvoltată de o companie din Silicon Valley numit Leap Motion, Leap are dimensiunea unui smartphone şi se comportă asemănător unei versiuni mai mici şi mai precise a Kinect, detectorul de mişcare a celor de la Microsoft. Este, de asemenea, şi semnificativ mai ieftin, putând fi achiziţionat la numai 70 de dolari. Putând fi conectat la computerul sau Mac-ul tău prin intermediul portului USB, Leap creează un spaţiu de interacţiune 3D în faţa ecranului computerului tău, în care cele mai mici mişcări ale degetelor tale sau gesturi ale mâinilor tale pot fi sesizate.

Ca rezultat, poţi flutura din mână pentru a face scroll pe o pagină web sau poţi indica un loc într-un joc prin intermediul degetului tău arătător pentru a muta caracterele din joc în locurile în care tu vrei să se ducă. Aplicaţiile Windows sau Mac standard pot fi controlate prin efectuarea unor gesturi de clic, apucare, scroll sau pinch-to-zoom, spune compania.

Leap Motion nu vrea să prezinte modul în care software-ul îşi va atinge standardele de acurateţe – ei pretind că este de 200 de ori mai mare decât a tehnologiilor de detecţie a mişcării existente la momentul de faţă, fiind capabil să urmărească mişcări de o sutime dintr-un milimetru. Ceea ce ştim este că foloseşte leduri infraroşii şi camere, lumina provenind de la leduri fiind reflectată de către mâinile tale înapoi către camere.

Point and click a fost una dintre principalele trăsături ale interacţiunilor noastre cu computerele personale pentru aproape 30 de ani, iar obiceiurile vechi mor greu. Dar dacă tehnologia Leap este pe atât de bună pe cât o sugerează exuberanţa pre-lansare, mouse-ul ar putea să fie în curând înlăturat, cu nimic mai mult decât o fluturare din mână.

 

 

 

Textul de mai sus reprezintă traducerea articolului smart-guide-2013, publicat de New Scientist. Scientia.ro este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, Reed Business Information Ltd şi New Scientist neasumându-şi nicio responsabilitate în această privinţă.
Traducere: Alexandru Huţupanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.