Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
435 vizualizari

Va supun atentiei un articol care, fara sa aduca mari noutati, vine sa confirme un fapt  pe care cred ca l-ati observat si voi in practica: pentru cresterea rezultatelor este nevoie de concentrare NU asupra miscarilor, muschilor, instrumentului sportiv, etc, CI asupra targhetului, exteriorului in general !

Practic, trebuie sa suprimam constientul si sa ne lasam purtati de mecanismele automate, sa intram in "transa" specifica. Evident, concentrarea trebuie sa completeze deprinderile "achizitionate" de creier prin mii-zeci de mii de exercitii repetitive

http://www.adevarul.ro/actualitate/Fluxul_mental_naste_maestri_in_orice_0_757124510.html#

PS: In context, poate cineva dintre voi sa ne desconspire vreun secret care-l face "maestru" in vreun sport/exercitiu sportiv ?

Senior (8.7k puncte) in categoria Stiati ca?-Biologie
0 0
Determinarea
0 0
Desigur, contează determinarea și concentrarea pe ceea ce numesc ei un punct exterior. Eu unul am ajuns aprox. la această concluzie atunci când fac un lucru la care nu ma pricep prea bine: de exemplu nu știu să merg prea bine pe role. Aproape de fiecare dată când am fost în pericol de a cădea și m-am concentrat mai mult cum să îmi ghidez conștient mișcările am căzut, însă de multe ori când am lăsat echilibrul și alte alea care or fi inconstiente pe acolo (nu pot să spun exact componentele anatomice care fac această treabă așa că mai bine nu mai zic deloc) am scăpat, oarecum ca prin minune, acest fapt fiind posibil oricând, cu condiția să nu fii prea conștient de mișcarea exactă pe care o faci.
După părerea mea, acest mecanism funcționează numai atunci cănd sinapsele necesare s-au dezvoltat, adică ai oarecare habar cum se face treaba pe care trebuie să o faci. Ca exemplu: nu știu cum să înot și nici nu mi-ar reuși din prima oricât de mult m-aș concentra pe vreun punct exterior, poate doar dacă mă concentrez asupra vreunuia care știe să înoate ca să îi spun să mă salveze, prin telepatie.

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
buna,nu cred ca numai concentrarea si exercitile pot face diferenta intr-un astfel de context,ci mai trebuie sa investim si sentiment,altfel n-ar avea relevanta.Degeaba exersam pana ce subiectul este ,,perfect,,cum spun unii,dar daca nu suntem si cu sufletul alaturi ....tot degeaba
Novice (217 puncte)
...