Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
350 vizualizari
Ştiu că un site este cu atât mai bine "văzut" de Google cu cât în internet există mai multe linkuri către el. De asemenea, mai ştiu că există o sumedenie de modalităţi de a genera automat linkuri către site-uri web. Una ar fi prin includerea în semnătura de pe un forum unde activezi a unui link către un site preferat ori personal. Iar dacă vorbim de o persoană care postează de 20-30 de ori pe zi, iată o modalitate de a genera 30 de linkuri zilnic spre un site.

 

Aveţi idee dacă Google ia în calcul ori nu şi astfel de fenomene? Ia în calcul astfel de linkuri atunci când calculează valoarea unei pagini web? Iar dacă nu, cum ştie că e vorba de o semnătură de pe un forum?
Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Trebuie sa intelegi ca Google, dar si alte motoare mai nou, e aproape un organism viu, care preia miliarde de informatii rezultate din foarte multe surse si le prelucreaza in ideea unei catalogari. La Google s-a implementat prima data acest mecanism de inteligenta artificiala care creaza foarte eficient catalogarea site-urilor si chiar poate crea criterii noi de sortare a informatiilor ce parvin atat din ce introducem in linia de cautare, dar si cum bine spuneai, din informatiile prezente pe site-urile din baza de date. Un asemenea motor invata din manifestarile site-urilor monitorizate, creaza si modifica cotatii ale anumitor site-uri in functie de toata dinamica ce o poate cuprinde. Nu cred ca stie cineva din afara staff-ului care sunt exact mecanismele si criteriile dupa care isi creaza aceste catalogari, bazele de date legate de site-uri si nu numai, cum invata sa se comporte relativ la dimanmica ce o observa acel motor, dar ce stiu este ca exista o politica oferita de cei ce manevreaza motoarele de cautare pentru cei de specialitate (in special cei care fac SEO sau softuri de SEO), care specifica cum poti sa-ti cresti cotatia la acel motor, ce nu ai voie sa faci, ce trucuri sunt agreate de un anume motor etc, iar semnatura din forum se poate identifica in site, in posturi sau stiu eu unde mai apare si deci poate fi tratata raportata la un criteriu bine ponderat. Conteaza atat modul in care trateaza motorul informatia, dar si cum ofera realizatorul paginii acea informatie, exista reguli destul de clare de respectat, exista moduri diferite de reprezentare si scoatere in evidenta in site a informatiei definitorii (cuvinte cheie mai ales), cotatia fiind si ea diferita de la caz la caz. Daca respecti regulile elementare si faci ce sti ca-i place motorului luat in considerare (sau motoarelor) nu ai cum sa nu apari in cautari. Proiectarea unui site incepe cu realizarea unei bune viziuni de ansamblu, de punctare clara a scopurilor finale, iar asa se pot urmari permanent pe parcusrul proiectarii site-ului maximizarea impactului pentru motorul de cautare considerat.
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
deci inteleg ca nu se stie exact raspunsul la intrebarea mea...
1 plus 0 minusuri
sunt diverse metode de a spune motoarelor de cautare sa nu indexeze un site, o pagina, un grup de pagini sau numai linkurile. nu vreau sa devin prea tehnic si sa le prezint(nu e locul potrivit).. gasiti pe internet

de exemplu, youtube adauga automat "rel = noffolow" in linkurile adaugate. deci nu veti obtine nimic daca adaugati linkuri la description in clipul de pe youtube.

aproape toate forumurile, blogurile folosesc una din aceste metode tocmai pentru a evita spamerii. deci degeaba puneti linkuri pe astfel de siteuri.

conteaza si unde pui linkul. daca sunt de pe pagini fara page rank mare nu o sa obtii prea mult. de exemplu aceasta pagina de pe scientia are pr 0 sau 1(nu caut acum sa vad cat e). deci daca-ti pui linkul aici nu o sa obtii prea mult. dar daca-ti pui linkul in pagina radacina(nu ai cum, doar sa puna adminul) atunci o sa obtii puncte multe catre site-ul tau.

daca incercati sa generati automat linkuri o sa urcati o perioada de o saptamana, doua.. dar motoarele de cautare au multe metode prin care ii depisteaza pe trisori. sunt multi care fac schimb de linkuri(asta e cea mai populara metoda). eu pun link catre tine, tu catre mine si facem asta in aceeasi zi.. e evident chiar si pentru un automat ca ne-am inteles si vom fi depunctati amandoi.

nu intotdeauna se depuncteaza. google nu e chiar atat de destept pe cat pare sau pe cat este prezentat. cei care au experienta in seo au multe metode de a trisa si pe care nu le impartasesc. astfel ajung pe prima pagina site-uri care nu au absolut nici o relevanta
Junior (1.1k puncte)
...