Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
399 vizualizari
Cand ma refer la micsorarea circuitelor ma refer in special la tranzistor...

Intrebarea este, daca in urma micsorarii extreme a tranzistorului, va capata un comportament cuantic; acesta putand fi deschis si inchis in acelasi timp.
Novice (266 puncte) in categoria Tehnologie
0 0
Acel individ de la care am primit un vot negativ fara a'mi argumenta(probabil din ura), se dovedeste a fi deosebit de puieril.

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Despre tranzistorul la nivel de atom, care operează la nivel cuantic, tot aici pe site a apărut un articol. Aici: http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/82-tehnologie/496-a-fost-creat-primul-tranzistor-atomic.html

Nu ştiu dacă despre asta menţionezi.
Novice (146 puncte)
0 0
Din cate stiu eu, se incearca cu super-calculatoare clasice simularea virtuala a unui calculator cuantic.  In general prototipurile sunt deosebit de instabile, este ca si cand pe intuneric ai vrea sa cunosti pozitia unor bile asezate instabil pe o suprafata neteda, incercarea de a le atinge, le schimba permanent pozitia.

Un lucru este sigur, aparita calculatoarelor cuantice ar revolutiona lumea.
2 plusuri 0 minusuri
Chip-urile quantice sunt proiectate dupa principiul inseparabilitatii quantice, de la 2 particule corelate pana la chiar 8 particule (sau chiar mai multe pe viitor) in relatie de quantum entanglement. Chinezii au reusit primavara aceasta sa aduca in relatie de inseparabilitate 8 fotoni. Din cate stiu chip quantic de 128 qbiti deja exista. Nu cred ca micsorarea tranzistorilor cum ziceai tu, sa fie relevanta.
Experimentat (1.7k puncte)
...