Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 4 minusuri
388 vizualizari
Faptul că vremea se poate schimba în Londra de mai multe ori pe zi este o realitate. Dar de ce? Ce face acest loc de pe planetă, Londra, atât de special?
Senior (11.9k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
nici macar Iahim nu se incumeta sa dea un raspuns :)
O explicatie ar fi ca marea britanie e inconjurata de apa. Din cauza evaporarii masive a apei aceasta trebuie sa cada undeva !
0 0
Quark intreaba,Quark raspunde.Normal...Eu sunt in silentio stampa fata de scientia si ma mai gandesc daca o sa mai scriu sau nu pe site.Motivul celor de la scientia nu il inteleg deoarece este a PATRA oara cand sunt penalizat.Cateodata toate au o limita.Sa fiti sanatosi(UTILIZATORII).pa
0 0
Motivele penalizărilor repetate îţi sunt cunoscute şi ai admis de fiecare dată greşelile: încălcarea repetată a regulilor siteului. Ultima penalizare are ca motiv: afirmaţii rasiste. Nu au ce căuta pe Scientia astfel de "gânditori". Este ultima penalizare. La următoarea încălcarea gravă a regulilor, urmează blocarea contului.

1 Raspuns

2 plusuri 2 minusuri

Citind un pic în dimineaţa asta despre subiect, am aflat cu surprindere care-i cauza pentru care Marea Britanie (şi Londra) are vremea atât de schimbătoare.

Este vorba de o consecinţă a rotaţiei Pământului, a efectului Coriolis şi a localizării Angliei pe glob.

În emisfera nordică (la fel şi în cea sudică) sunt două "celule climatice", adică, pe de-o parte, o masă de aer cald care vine dinspre ecuator, pe de alta, o masă de aer rece care vine de la Polul Nord. Aceste mase se întrepătrund deasupra Marii Britanii, înainte de a se întoarce de unde au venit (este un fel de flux continuu al acestor mase de aer). Deci, deasupra acestei ţări se dă un fel de bătălie între masele de aer venite de la ecutor şi pol. Acesta este motivul vremii schimbătoare din Marea Britanie (deci, şi din Londra).

Graniţa aceasta dintre cele două celule climatice este însă mişcătoare. Pe lângă faptul că există o mişcare naturală a maselor de aer, mai există un curent de aer, numit Jeat Stream, care influenţează mişcarea liniei de demarcaţie dintre cele două mase de aer. Piloţii de linie ştiu şi folosesc acest Jeat stream, fiind de folosit dacă mergi în direcţia lui de deplasare (sute de km / h) ori de ocolit dacă mergi împotriva lui.

Aştept totuşi şi o completare a cuiva mai specializat pentru a închide întrebarea.

PS. Văd că întrebarea e nepopulară. Cred că a fost f simplă pentru unii :)

Senior (11.9k puncte)
...