Salut, margarina a devenit un aliment foarte cautat in timpul si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand untul se gasea mai greu si la preturi ridicate ( economia era slabita, asa ca populatia nu se mai putea intretine foarte bine) - asa ca niste cercetatori au gasit solutia care inlocuia untul, si anume margarina. Dupa cum probabil stii, margarina se produce prin hidrogenarea partiala a unor uleiuri vegetale, emulsionarea cu apa, ajungandu-se in final la un produs de consistenta untului. Multi spun ca margarina este toxica din cauza prezentei polimerilor, adesea prezenti in masele plastice, mit demontat de cercetatori. A
Avantajul margarinei fata de unt il reprezinta colesterolul- margarina nu contine colesterol.
Dezavantajul fata de unt: margarina este un aliment produs prin procese chimice, pe cand untul este natural.
Grasimile vegetale hidrogenate sunt "arse" foarte greu, distrug in timp sistemul imunitar si dauneaza arterelor. Si in cazul untului si al margarinei se recomanda un consum moderat.
PS: fiica fostei profesoare de istorie din generala lucreaza ca director de productie la danone; din spusele profei, iaurtul "natural" scos de acolo este mai degraba daunator si ne-a indemnat sa consumam iaurt de la tarani din piata. De atunci am eliminat margarina din alimentatie :D