Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
1.8k vizualizari

Ştiu că tentaţia este să răspundem: untul este mai bun, că e natural. Dar chiar aşa e? Nu cumva margarina conţine mai puţini grăsimi dăunătoare arterelor?

Senior (11.9k puncte) in categoria Alimentatie
0 0
Margarina afecteaza ficatul. Untul creste colesterolul. Untul este intr-adevar natural. Solutia cea mai buna ar fi sa folosim unt doar cand chiar este necesar, cu masura, iar la margarina sa renuntam. Untul si margarina sunt folosite in special pentru feluri de mancare care oricum nu sunt recomandate a fi consumate des, cum ar fi prajiturile. Pentru toate celelalte, exista varianta: uleiul.

Personal eu nu folosesc niciodata in bucatarie margarina, foarte rar unt desi e adevarat ca unor preparate le da un gust special, dar ma bazez pe ulei, si nici de acesta nu fac exces. Dintre doua rele, il alegem pe cel mai mic si chiar si asa incercam sa pastram un echilibru in alimentatie.
0 0
amandoua sunt foarte nocive, asa ca te sfatuiesc sa le consumi cat mai rar sau deloc.
0 0
Mie preotul din sat mi-a zis ca nu exista ceva care sa fie numai bun sau numai rau,totul depinde de cantitate.Si in general, asa,ar fi bine sa ne conformam dreptei chibzuinte.Daca avem chef sa mancam unt,atunci sa mancam,daca tinem post,sa mancam margarina.
 Iar preotul zice ca e bine sa tinem posturile,ca asceza e una din metodele care ne ajuta sa ne purificam sufletul,ca nu trebuie sa ne ingrijim numai ce halim,ci sa dam atentia cuvenita si spiritului.

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri
Salut, margarina a devenit un aliment foarte cautat in timpul si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand untul se gasea mai greu si la preturi ridicate ( economia era slabita, asa ca populatia nu se mai putea intretine foarte bine) - asa ca niste cercetatori au gasit solutia care inlocuia untul, si anume margarina. Dupa cum probabil stii, margarina se produce prin hidrogenarea partiala a unor uleiuri vegetale, emulsionarea cu apa, ajungandu-se in final la un produs de consistenta untului. Multi spun ca margarina este toxica din cauza prezentei polimerilor, adesea prezenti in masele plastice, mit demontat de cercetatori. A

Avantajul margarinei fata de unt il reprezinta colesterolul- margarina nu contine colesterol.

Dezavantajul fata de unt: margarina este un aliment produs prin procese chimice, pe cand untul este natural.

Grasimile vegetale hidrogenate sunt "arse" foarte greu, distrug in timp sistemul imunitar si dauneaza arterelor. Si in cazul untului si al margarinei se recomanda un consum moderat.

PS: fiica fostei profesoare de istorie din generala lucreaza ca director de productie la danone; din spusele profei, iaurtul "natural" scos de acolo este mai degraba daunator si ne-a indemnat sa consumam iaurt de la tarani din piata. De atunci am eliminat margarina din alimentatie :D
Junior (1.2k puncte)
...