Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 1 minus
732 vizualizari
Pana la vreo 25 de ani sau chiar mai mult pierdem timpul prin facultati, in incercarea de cunoastere. Pe urma ne chinuim sa devenim independenti (de parinti) , sa muncim, sa avansam in cariera, si uite asa ne trezim ca deabia pe la 60 de ani (in cazuri fericite) sa ajungi la o stare materiala mai buna unde sa-ti permiti mai multe, dar surpriza deja e prea tarziu sa te mai gandesti la tine, copii au crescut, apar nepotii,  si te chinui sa le oferi lor o viata mai buna.

Am tot citit ca in cativa ani vor incerca sa prelungeasca viata pana la vreo 120-140 ani.

Ne-ar ajuta la ceva avand in vedere ca de pe la 60 de ani deja ne simtim batrani, nu mai avem chef, vointe, nevoile  din tinerete !
Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Viata este asa cum o vede fiecare, dar in esenta infinita si incredibil de complexa...
Exteriorizarea este limitata intrucat timpul este caracteristic materiei.
PS: Imi place noua poza, fara indoiala ai inceput sa intelegi ce se intampla in lume...

6 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
E ok si intrebarea ta, ca si aia cu experientele cele mai importante ale vietii. Practic raspunsurile sunt legate puternic, subiectivismul personal este si in acest caz legat de foarte multe aspecte ca atitudinea, sansa, principiile, valorile esentiale in care crezi, taria de caracter etc.

Am vazut (pe Discovery parca) o poveste care m-a impresionat extraordinar si am sa v-o spun pe scurt, pentru ca mi se pare relevanta in a aprecia lungimea vietii. Era vorba despre un individ de vreo 50 si ceva de ani, care traia intr-o casa frumoasa, eleganta  impreuna cu sotia lui pe care o iubea enorm, genul ala de iubire in care cateva priviri spun ce altii nu reusesc sa-si spuna o viata intreaga, cu care avea 2 copii realizati, la casele lor, cu meserii bune si multumiti ei insisi de situatia lor, avea nepoti pe care-i iubea enorm si care-l iubeau foarte mult.. o familie ideala as spune! Dupa un consult de rutina, a fost dignosticat cu cancer in stare inca abordabila medicaliceste, insa presupunea tratamentul de kimoterapie, cu sanse relativ reduse, insa celebru deja prin suferintele ce le provoaca atat celor ce se supun acestuia, dar si familiei care trebuie sa suporte sa vada cum un om drag se chinuie ingrozitor. Ce m-a impresionat a fost atitudinea acelui OM cu adevarat implinit pe toate planurile: a spus clar NU! Nu vrea sa faca acel tratament!

Mi-a trebuit luni de zile sa-mi revin dupa acel documentar, am realizat brusc ca il inteleg perfect pe acel om, ca a facut o alegere extraordinar de curajoasa si de plina de umanism de fapt. Nu se sinucidea, sansele de a fi doborat erau mai mari decat sa ramana viu, iar asta ar fi fost oricum intr-o stare de semi-leguma.... aia NU ERA VIATA pentru el... Ce m-a mai impresionat a fost si altceva, un lucru care de fapt tinea si de calitatea omului care era bolnavul: familia, sotia, copiii (nepoti nu au fost scosi in evidenta) au inteles fara nici macar o explicatie suplimentara decizia socanta a sotului si tatalui ce-l intruchipau pe acel barbat, impacat cu situatia reala, intelegand ca efortul ce-l presupunea acel tratament ar fi "schilodit" intreaga familie, ar fi negativ afectat mental pe termen lung pe toti membrii ei. Viata pe care a avut-o i-a oferit atat de multe si atat de frumoase incat pur si simplu acel om era multumit, implinit, satisfacut. Cati dintre noi nu ne dorim sa avem ce are acel om??.. Cati avem asa ceva?? Eu cred ca destul de putini, ne vom considera niste oameni norocosi sa putem sa traim o viata atat de plina si de multumitoare ca a lui.

Asadar, nu lungimea conteaza intotdeauna, ci calitatea si realizarile izbutite in acea perioada. Sigur ca cu cat e mai lunga, sansele de a creste calitatea vietii, de a avea realizari mai multe si mai importante, cresc si ele, dar perioada in sine nu este ceva ce poti determina exact, depinde de prea multe necunoscute, nu este neaparat relevanta.
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
Perfect de acord, nu cantitatea ci calitatea conteaza...
2 plusuri 1 minus

Salut Adet.Ce folos sa ai o stare materiala mai buna la 60 de ani.Daca nu le faci pe toate cand esti tanar si oricand ti se iveste momentul ce rost mai are la 60 de ani.Viata nu e scurta ci e prea scurta.Cum zici tu-odata te trezesti ca ai 60 de ani.Si atunci ce e de facut:TRAIESTE CLIPA de fiecare data cand poti,TRAIESTE MOMENTUL de fiecare data cand se iveste ocazia ca atunci cand ajungi la 60 de ani sa nu i-ti para rau ca doar ai tinut umbra pamantului in viata pe care ai trait-o.pa

Junior (435 puncte)
0 0
Vorbesc din privinta omului de rand. In tara in care traim, fara ajutor nu prea moti sa faci mare lucru. Daca la varsta care o am, am masina si apartament, asta se datoreaza parintilor care mi le-au cumparat. Ca sa te realizezi singur pana la 30 de ani ar trebui sa fii genial mai ales in timpul acesta in care toti se plang de criza. Daca o apuci pe drumul sa-ti faci o rata la casa pe 30 de ani, poti sa zici ca te-ai condamnat la inchisoare.( 90% din cei care fac rate, fac pt ca nu au bani, si platindu-le nici nu o sa mai aiba parte de vreo bucurie in decursul vietii.) Eu am fugit toata viata de rate si sper sa nu fiu nevoit sa imprumut nici 1$ cat o sa traiesc.
Daca ar fi fost ceva de o datorie de 150% poate ca ar fi meritat, dar la noi in tara datoria este de 300% Parca ai face afaceri cu camatarii !
0 0
Ca sa reusesti in viata trebuie sa constientizezi esenta. Poti obtine tot ce doresti, nu conteza cand sau cum ci doar ce anume vrei...
PS: Energia nu poate fi disturusa, ea exista in infinitate dar se vede cine cum traieste in functie de ce-si doreste.
3 plusuri 1 minus
Viata nu e scurta !

din punct de vedere evolutiv, durata de viata a omului a ajuns(s-a stabilizat) la un nr de ani astfel incat sa ai timp sa faci ceea ce trebuie(pentru scopul pe care-l avem)... uita-te la oamenii care traiesc in triburi, au timp sa-si creasca copiii(poate chiar si nepotii), au timp sa se bucure de viata.. deci timp e

durata medie de viata la noi e de 70 de ani. gandeste-te cate poti sa faci in atatia ani. poti sa vizitezi toate tarile din lumea asta, sa faci inconjurul globului de mai multe ori, sa mananci toate felurile de mancaruri, sa bei orice, sa faci sex cu 1000 de femei... ai timp destul

nu ai posibilitatea ? asta e cu totul altceva. faptul ca esti nevoit sa petreci cel putin 8 ore pe zi doar ca sa-ti asiguri traiul asta e din cauza sistemului prost in care traim. ne petrecem viata ca niste masini, suntem doar niste rotite intr-un sistem, nu mai avem timp sa ne bucuram de viata. unii mai zic ca se bucura de viata cand ies intr-un club... habar n-au

poti sa traiesti si 200 de ani, daca esti sarac si nevoit sa muncesti, tot degeaba
Junior (1.1k puncte)
0 0
corect daca ai bani si posibilitati sa-ti traiesti viata din plin e mai mult ca suficient 70 de ani.

nush daca sa fim multumiti ca ne-am nascut in romanica, dar se putea si mai rau :)
0 0
Timp avem, intrebarea e ce facem cu el. Iluzia materiala nu se poate autosustine intrucat oamenii tanjesc dupa fericire pe care pur si simplu placerea fizica nu ti-o poate implini.
0 plusuri 0 minusuri
Prima parte a explicaţiei tale la întrebare m-a pus pe gânduri. Cred că e cam mult să stăm în şcoală de la 6 la 25 de ani. S-o fi făcut vreo evaluare a eficienţei unui ciclu atât de lung? Din experienţa personală, cred că e excesiv de lung. Poate un 18 de ani e o vârstă mai propice pentru a începe viaţa, adică să începi să munceşti, fără a ingnora pregătirea specifică ulterioră (cursuri de specializare). Unii termină studiile când sunt deja obosiţi de viaţă, scurşi de energie. Intră deja morţi în "viaţă".

In punctul meu de vedere un trai de vreo 100 de ani ar fi ok. O singură condiţie: să ţină cineva bolile şi deprecierea capacităţii de a-mi folosi mintea departe de mine :)
Senior (11.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
Am o parere foarte  buna despre viata,numai ca este atat de scurta incat se uita imediat....iar cu ,,starea materiala,,f buna ce facem la anii batranetii... vorba lui THEBEST ...ne traim clipa nu?....viata este frumoasa oricum ,mai ales de dimineata cand vedem Soarele pe cer..)))
Junior (1.4k puncte)
1 plus 0 minusuri
Am o parere foarte  buna despre viata,numai ca este atat de scurta incat se uita imediat....viata este frumoasa oricum ,mai ales de dimineata cand vedem Soarele pe cer..)))
Junior (1.4k puncte)
...