Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.0k vizualizari
Novice (112 puncte) in categoria Fizica

5 Raspunsuri

1 plus 1 minus
La această întrebare aș răspunde cu o întrebare: Poate să fie, să existe informație fără suportul informației, suport material.
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 1 minus
Nu exista, din cate stiu, un asemenea principiu al fizicii. Fizica se ocupa numai de lumea materiala. De spiritism se ocupa altii.
Junior (817 puncte)
1 plus 0 minusuri

Leonard Susskind: despre indestructibilitatea informaţiei.

 „Două mari teorii, fiecare în parte confirmată experimental într-o manieră foarte precisă, par să se contrazică atunci când descriu informaţia conţinută într-o gaură neagră: pe de o parte, avem relativitatea generală, ale cărei ecuaţii descriu existenţa şi proprietăţile găurilor negre, iar, pe de altă parte, mecanica cuantică, [disciplină care], prin principiul reversibilităţii, descrie comportamentul particulelor subatomice. […] [Pentru a înţelege acest principiu al reversibilităţii, voi da un exemplu.] Atunci când o particulă interacţionează cu o alta, ea poate fi absorbită, reflectată sau poate să se dezintegreze în mai multe particule. Dar totdeauna vom putea să reconstituim starea sa iniţială (sarcină electrică, viteză etc.) plecând de la produsele rezultate în urma interacţiunii. Informaţia purtată de particulă este conservată totdeauna. Aceasta este o lege fundamentală a mecanicii cuantice, poate cel mai important principiu al întregii fizici, fie ea cuantică sau «clasică». Să luăm exemplul unui calculator. Informaţiile conţinute pe hard disk pot fi «şterse». Dar, în realitate, ele nu sunt decât aruncate în atmosferă, sub forma unei cantităţi de energie absorbite de moleculele din mediu. Informaţiile iniţiale sunt total distruse şi nu sunt recuperabile prin tehnologiile actuale. Dar, de fapt, ele se păstrează!”

 

( şi cap.12 Războiul găurilor negre în cartea lui, Peisajul cosmic).

 

Novice (343 puncte)
0 plusuri 1 minus
ADRIAN din pacate am un raspuns pentru intrebarea ta.Daca ai sti cita informatie exista in spatiul dintre noi.Nu sint jude ci doar observator.
Novice (156 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Principiul entropiei. Într-un sistem izolat, dezordinea crește în timp. Asta înseamnă că informația nu numai că nu se pierde ci și se multiplică în timp, schimbânduse doar organizarea/codificarea ei.
Junior (941 puncte)
0 0
Ei hai ca imi placi si imi place raspunsul tau ai vorovit pe limba lui homo tehnicus,interesanta specia aceasta iti dau valoare din suflet,nu niste mortaciuni de semne.
0 0
Am răspuns strict întrebării. Dacă se dorește un răspuns filosofic sau de altă natură aștept reformularea întrebării.
...