Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
4.2k vizualizari
Cercetînd Internetul am găsit cîteva explicaţii : rotiţa de "resuscitare" a ceasului se poate folosi cel mai bine cu dreapta; cureluşa de prindere a ceasului te împiedică în executarea unor acţiuni; aşa ne-a învăţat mămica. Pot fi şi alte explicaţii, eventual fiziologice? Ce spun oamenii, dar şi bărbaţii?
Senior (5.0k puncte) in categoria Diverse

3 Raspunsuri

6 plusuri 0 minusuri
de obicei sticla cu bere se tine in mana dreapta, cand ne uitam la ceasul de pe acea mana, riscam sa  varsam pe noi continutul, o simpla dar cred, convingatoara explicatie
Novice (147 puncte)
4 plusuri 0 minusuri
Majoritatea oamenilor fiind dreptaci, incheierea curelusei ceasului este mai usor de facut cu dreapta.Chiar si in cazul bratarelor elastice tot dreapta trebuie folosita pentu asezarea ceasului pe mana.
Junior (820 puncte)
1 plus 0 minusuri
Deci barbatii nu sunt oameni!. Cand acestia bateau cu pumnul in masa, (evident de sub ea), socurile puteau sa dauneze mecanismului ceasului.

Nu curelusa te impiedica atat de mult la efectuarea unor actiuni incat sa porti ceasul la mana stanga, ci faptul ca unele/multe actiuni care se executau preponderent cu dreapta, puteau dauna delicatelor mecanisme, iar acest fapt a determinat si construirea ceasurilor cu rotita pe dreapta, mai usor si de "remontat"/fixat/"resuscitat" cu dreapta.
Junior (743 puncte)
...