Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
Pune o întrebare

Newsletter


3.5k intrebari

6.7k raspunsuri

15.2k comentarii

2.2k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
4k vizualizari
Cercetînd Internetul am găsit cîteva explicaţii : rotiţa de "resuscitare" a ceasului se poate folosi cel mai bine cu dreapta; cureluşa de prindere a ceasului te împiedică în executarea unor acţiuni; aşa ne-a învăţat mămica. Pot fi şi alte explicaţii, eventual fiziologice? Ce spun oamenii, dar şi bărbaţii?
Experimentat (4.8k puncte) in categoria Diverse
editat de

3 Raspunsuri

6 plusuri 0 minusuri
de obicei sticla cu bere se tine in mana dreapta, cand ne uitam la ceasul de pe acea mana, riscam sa  varsam pe noi continutul, o simpla dar cred, convingatoara explicatie
Novice (147 puncte)
4 plusuri 0 minusuri
Majoritatea oamenilor fiind dreptaci, incheierea curelusei ceasului este mai usor de facut cu dreapta.Chiar si in cazul bratarelor elastice tot dreapta trebuie folosita pentu asezarea ceasului pe mana.
Junior (795 puncte)
1 plus 0 minusuri
Deci barbatii nu sunt oameni!. Cand acestia bateau cu pumnul in masa, (evident de sub ea), socurile puteau sa dauneze mecanismului ceasului.

Nu curelusa te impiedica atat de mult la efectuarea unor actiuni incat sa porti ceasul la mana stanga, ci faptul ca unele/multe actiuni care se executau preponderent cu dreapta, puteau dauna delicatelor mecanisme, iar acest fapt a determinat si construirea ceasurilor cu rotita pe dreapta, mai usor si de "remontat"/fixat/"resuscitat" cu dreapta.
Junior (740 puncte)
editat de
...