Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 5 minusuri
1.4k vizualizari
Am constatat cum ca, corpul uman ,masinaria asta formidabila e de fapt putin cam retarda..de fapt cam tot ce face e bazat pe ura. Cu alte cuvinte oamenii spun "sa facem bine, sa fie bine...totul pe baza de bine" dar in esenta tot ce e omul in interior pana la grad de celula e facut din rau!  Si am sa explic..daca in noi intra un obiect strain...de orice marime..iar organismul nu.l poate elimina...organismul e atat de retard ..incat se va bate cu acel intrus pana se va distruge pe el insusi. nu gandeste logic..adica sa faca un calcul..incerc 2 saptamani daca vad ca nu reusesc sa.l indepartez..il izolez ..ura si la gara! Nu...el nu va face asta...el se va bate..va produce inflamatie..care inflamatie devine cronica...care la randul ei in ani te va omora.va da o serie de boli autoimune...in anul de gratie 2014 inca nu s.a gasit antidot..vezi spondilita anchilozanta...sleroza multipla..toate bolile autoimune au cauza asta...ceea ce e diferit e doar gena..care face ca unu sa aibe cutare boala iar altul alta boala..dar obiectul inflamatiei e acelasi... masinaria numita corp nu face lucruri extraordinare asa cum ati fost invatati..nici pe departe..el poate rezolva lucruri marunte..si care necesita o lupta de cateva zile..cu vreun virus nu foarte periculos..dar   o sa constati..vedem cu toti boli de diverse feluri...pe care organismul cum il scriu unii destept..ar trebui sa repare mai repede mai eficient anumite lucruri..din pacate nu o va face..pentru ca ai ghicit ...e o masinarie retarda..si dusmanoasa pe deasupra..e foc si para!
Novice (134 puncte) in categoria Corpul uman
1 0
Am introdus doua perechi de ghilimele in titlu pentru a-i da acestuia un pic de sens.

Desi in mod uzual nu facem asa ceva "in public", de aceasta data ne abatem putin de la obisnuinte si adresam autorului intrebarii, ca reactie la voturile negative despre care banuim ca au aparut pe fondul scrierii neglijente, cat si pentru ca impresia noastra e ca intrebarea contine totusi o idee interesanta, ii adresam deci chiar aici rugamintea  sa acorde atentie ortografiei limbii noastre si folosirii corecte a termenilor (de pilda "retard" nu credem ca are ce cauta pe acest site cu sensul neconventional care s-a impus in jargonul adolescentin recent).

Asadar, domnule Bargan, incercati o rescriere a celor de mai sus intr-o maniera mai ingrijita?
1 0

Corect, desi Dan are ceva probleme in a se exprima clar si concis, in aceasta intrebare chiar este o idee interesanta:

 

- Dan, observatia este corecta, in asemenea cazuri mecanismele de aparare nu "stiu" sa-si adapteze eforturile, cu exceptia cazurilor in care evolutia le-a dotat cu un atare mecanism. Si asta pentru un motiv foarte simplu: toate organismele biologice functioneaza in baza unor reactii chimice, pe care le putem numi "oarbe" ! Nu exista logica intr-o reactie chimica - in afara de ceea ce ii atribuie intelectul uman ! Desi nu este evident la prima vedere, evolutia insasi este oarba - nu are un tel, o dorinta de mai bine - nici intriseca nici impusa de cine stie ce zeitate.

 

Privind problema ridicata de tine, iti mai dau un exemplu in oglinda: un microorganism mortal care invadeaza corpul uman nu stie sa se opreasca inainte de distrugerea definitiva a "gazdei", chiar daca moartea omului inseamna si moartea lui !

 

PS: Te rog sa faci un efort sa fii mai concis si mai clar. Scientia mentine un anumit standard, nu este un FB sau un oarecare forum de discutii.

0 0
da..problema ridicata de tine aici imi sustine teoria intocmai..eu traduc cu,cuvintele mele ceea ce spui tu..problema nu e a microorganismului care infecteaza  gazda..ci a gazdei care fiind slaba cedeaza. hai sa o luam metodic sa ne uitam in cartile de medicina..peste tot vedem boli..care au la baza ,virusi,bacili e.t.c  tot ce apare in cartile de medicina sau intr-o proportie de 95% duce in timp la moarte..ma refer netratat de medicina..adica sa lasi corpul singur sa se ajute pe propriile forte. nu are nicio sansa.  acum iau o alta logica ..deobicei in natura animalul mai mare il mananca pe ala mai mic, regula nu se aplica si la noi..oamenii in afara de creier in rest sunt slabi..ar trebui practic daca merg pe logica asta , corpul meu fiind mai mare mai inteligent..si pe dinauntru celulele si toate lucrurile sa fie in pas cu mine,dar vedem la lucrurile nu sunt...organele internet sunt la un stadiu  preistoric..doar creierul e la alt nivel...e o discrepanta mare...intre organele interne ale unui virus si creierul lui ...si  organele interne ale omului in raport cu creierul avansat...e ca in romania. imi cumpar masina scumpa dar in picioare port papuci  de plastic!
0 0
(Daca tot a fost actualizat acest subiect, sa-i mai dam o replica lui Dan..)

Observatia este din nou buna, creierul uman este un organ hiper-dezvoltat comparativ cu restul corpului si cu ceilalti concurenti biologici - atat in termeni dimensionali cat si privind consumul de resurse (consuma 30% din energia corpului).  In alte vremuri mai calde si cu aflux de vegetatie, selectia naturala a mers in directia unor giganti numiti generic "dinozauri", dar ultimele milioane de ani ne-au selectat pe noi , cu creierele noastre uriase cu care am stiut sa gasim solutii mai bune problemelor puse de mediul inconjurator.

Dar atat, numai o mica parte din functiile biologice depind de creier, restul au ramas reflexe (si imperfecte), ca si la celelalte vietuitoare. Probabil ca un creier inca si mai mare ar fi fost o provocare excesiva in termeni de bilant energetic, plus ca schimbari atat de radicale ar trebui sa fie impuse de o cerinta anume a mediului - noi si asa traim astazi prea mult fata de rolul biologic programat.

3 Raspunsuri

0 plusuri 1 minus
Eu m-am gandit ca urmatoarea situatie se aplica si in cazul organismelor vii: cum este privit un om fara locuinta care la un moment dat intra cu forta la cineva in casa si se instaleaza acolo?

 

Un organism viu care sa excrete toate impuritatile prin locul de intrare ar avea nevoie de unul sau mai multe orificii de excretie si pe maini, si pe picioare. Cei care ne-au proiectat in felul in care suntem, sigur au considerat suficiente gaurile de excretie pe care le avem.

 

Mie nu mi se pare "ura" felul de reactie a organismului, ci mai degraba un mod simplu si eficient in cele mai multe cazuri de intruziuni externe. Chiar daca exista exceptii de la modul general, sunt exceptii - nu este o regula.
Junior (714 puncte)
0 plusuri 1 minus
corpul uman este foarte bun

niste tampiti sunt aceia care il folosesc necorepunzator
Junior (632 puncte)
0 0
Fiti foarte atenti si formulati niste intrebari cunostintelor si rudelor aflate in suferinta,vorbesc din experienta.Ce iti ingrijesti cel mai mult boala s-au sanatatea?..Exista o statistica unii isi ingrijesc boala mai putini au grija de sanatate.De obicei cei care spun ca isi ingrijesc boala si boala le poarta de grija,iar cei care au grija de sanatate si sanatatea le poarta de grija.
0 plusuri 0 minusuri
In primul rand, corpul acesta cat de destept sau limitat este, aparent dusmanos sau cum ii mai spui, este cel ce ne permite sa existam acum si aici.

Corpul stie foarte bine sa colaboreze cu "strainii", cat timp acestia respecta regulile casei ce ii permit organismului pastrarea identitatii si a autonomiei. Un exemplu este urmatorul: daca intra niste bacterii in sange, ele nu produc nimic folositor, in schimb consuma glucoza si dupa necesitati chiar si oxigen (deci concureaza cu celulele organismului care ne permit sa ne miscam, sa gasim hrana, sa radem, sa mergem cu bicicleta); sa zicem ca organismul isi intensifica activitatea, aduce mai mult, sa ajunga si parazitilor; doar ca parazitii cum dau de bine se inmultesc. Altceva nu stiu sa faca. Doar consuma. Daca bacteriile si parazitii ar fi "oameni de inteles", sa ai cu cine sa vorbesti, atunci diplomatia ar fi o optiune. Insa "domnule HIV" va rugam sa parasiti organismul acesta si sa nu va mai apropiati niciodata de oameni deoarece vrem sa traim in bunaintelgere. Nu se poate. Si pentru diversitatea microbilor din exterior omul ar deveni un fel de mediu de cultura fara identitate.

Problema este ca mecanismul imun are un reglaj fin, individualizat. Anticorpii mei impotriva aceleiasi tulpini de pneumococ sunt un pic diferiti de anticorpii tai. Nu prin partea care se prinde de pneumococ ci prin partea prin care comnica cu restul organismului. Anticorpul e un fel de eticheta care marcheaza intrusul. Aceasta eticheta este citita de alte celule imune din corp, macrofage si limfocite, care inglobeaza complexul anticorp-antigen (fagocitoza) si il digera, sau incep sa dea cu diverse substante si enzime distrugatoare in zona respectiva. Microbii  sunt organisme vii, se adapteaza. Au material genetic care poate incerca diverse strategii, produc alt tip de proteine membranare, isi schimba moleculele de pe suprafata (ca si cum s-ar deghiza) si astfel fenteaza anticorpii pe care gazda tocmai ce i-a construit. Unii microbi sunt foarte rezistenti de la natura, cum este bacilul tuberculozei care are un perete mai special format din acid micolic si nu permite patrunderea substantelor ce incearca sa il distruga.

Raspunsul imun este ca o instructiune identica spusa unor executanti diferiti. Fiecare va face lucrurile cumva "in felul sau".  Si acest fel are de mult ori un grad de arbitrar. De exemplu organismul sintetizeaza mai multe tipuri de anticorpi impotriva unui agent infectios, dar unii dintre ei sunt complet ineficienti. Raspunsul imun raspunde automat la orice conformatie moleculara straina care depaseste anumite dimensiuni. Dar nu impotriva tuturor este la fel de intens.  Exista o modulare a raspunsului imun, si da, aici lucrurile incep sa devina incerte.

Ceea ce vezi tu dusmanie este acelasi lucru cu refuzul apei de a se amesteca cu uleiul.

Este departe de a fi perfect acest corp, insa nu ne ajuta cu nimic sa ne maniem irational impotriva limitelor, e ca si cum ne dam cu capul de zid in loc sa cautam o poarta.

Face lucruri extraordinare corpul, multe chiar, si probabil ar putea face si mai multe. Unul dintre lucrurile extraordinare este ca iti permite sa simti ca existi intr-un mod concret, neindoielnic si te pune in fata unor probleme cosmice cum sunt viata, moartea, ratiunea, cunoasterea.

Ai punctat foarte bine ca este subdezvoltat restul organismului fata de creier, daca nu ca forma, cel putin ca functii si capacitate de reparare si regenerare.
Junior (519 puncte)
...