Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
423 vizualizari
Cum ne putem da seama, măcar intuitiv, ca trebuie doua noduri impare pentru a trasa un contur inchis fara suprapuneri? Oare cum gândea d-ul Euler in sec. XVIII neavând Wikipedia şi predecesori remarcabili în domeniu?
Senior (5.0k puncte) in categoria Matematica

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Ar trebui totusi sa definesti ce anume semnifica noduri impare si contur inchis fara suprapuneri.Te referi cumva la relatia lui Euler referitoare la V-M+F=2 privitoare la varfuri ,muchi si fetze?

 Euler ca mod de gandire a fost revolutionar el avand foarte multe rezultate in toate domeniile matematice.Face parte din scoala elvetiana alaturi de Leibniz,Bernoulli cei care au dezvoltat analiza matematica intr-un mod impresionant si la concurenta cu Newton.Totusi nu toate rezultatele care ii poarta numele sunt corect atribuite .De exemplu cercul lui Euler i sa atribuit gresit intrucat acel cerc nu a fost descoperit de el,dar dintr-o eroare a unei publicatii ea a ramas cu aceasta denumire.Dreapta lui Euler e corect denumita.

 Are descoperiri in geometrie,teoria numerelor unde a dat printre primele relatii importante despre numerele prime si functiile generatoare,analiza matematica cu rezultate in serii si ecuatii diferentiale si aici a descoperit celebrul numar e,a calculat cateva serii remarcabile , analiza complexa descoperind celebra celebra relatie e^(i*PI)=-1 relatie care se considera ca simbolizeaza unitatea matematica ,unde e reprezinta analiza i-algebra PI-geometria si -1 aritmetica.
Experimentat (2.3k puncte)
0 0
Cred ca se refera la podurile din Konigsberg.

Sau mai degraba la problema celebra legata de aceste poduri.

Nu vad cum Wikipedia ar schimba modul de gandire. Gandea tot cu capul, cum se practica si acuma. :)

Ba chiar si pe vremea lui Arhimede se gandea cam tot la fel. Si cu efecte la fel de uimitoare, care ne fac sa ne intrebam: cum au ajuns la aceste idei?
...