Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
913 vizualizari
Stiu ce reprezinta in fizica ideea de kcal si relatia de conversie in kjouli (1 kcal=4,118 kjouli).Cum se face legatura cu Kcal. alimentelor ?Cum se determina puterea calorica a alimentelor? In acest sens,daca  un om efectueaza un lucru mecanic bine definit,cum putem sa interpretam notiunea de randament?
Novice (146 puncte) in categoria Alimentatie

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

Din câte îmi amintesc numărul de kcal/100g al unui aliment/produs/substanţă reprezintă energia pe care acesta o degajă prin ardere (deci se rezumă mai mult la o problemă de chimie decât de fizică după părerea mea)

Modul în care o persoană arde kilocaloriile consumate este puternic legat de metabolism şi alte variabile. (Deasemenea, un lucru interesant, legătura dintre caloriile consumate şi kilogramele dobândite in consecinţă se face in raport cu masa corporală. La fel şi cu kilogramele eliminate in urma arderii unui număr de calorii. Cu alte cuvinte, cu cât o persoană este mai slabă cu atât îi va fi mai greu sa piardă din masa corporală iar cu cât este mai grea cu atât îi va fi mai usor să piardă.)

Junior (380 puncte)
0 0
PS: Atenţie să nu se creeze confuzie între caloria mică "cal" şi caloria mare "Cal"

             Cal = 10^3 * cal

Cea din urmă, "Cal" este cea asociată cu alimentele, echivalentă cu "kcal" şi este egală cu ~4.2 kilojouli (spre deosebire de "cal" care este ~4.2 jouli)
___________
sursa: Wiki
1 plus 0 minusuri
nu sunt expert, dar si corpul uman arde combustibil si elimina caldura pe care noi o masuram in calorii.

Acum zeci de ani exista pt. experimente un fel de camera izolata termic ca un frigider unde se putea masura cu o precizie destul de buna cantitatea de caldura eliminata de un om.

 

In ziua de azi se mansoara cat oxigen consuma si cat Co2 elimina o persoana si cu o formula se calculeaza cate calorii arde pe unitatea de timp.

 

Toti am observat ca in timpul somnului cand activitatea si arderea de combustibil este mai mica, deci si eliminarea de calorii este redusa, respiratia se reduce, probabil de aici si necesitatea sa ne acoperim. Iar in timpul unui efort fizic intens se produce contrariul, mult combustibil ars, multa caldura produsa, respiratie intensa.
Experimentat (3.3k puncte)
...