In conceptia actuala (care nu e acceptata in unanimitate) gauri negre super-masive se afla in centrul fiecarei galaxii. Stiind ca galaxiile se deplaseaza cu o viteza destul de mare , nu e chiar asa de "imaginar" exemplul dat de tine in acest context.
Totusi abordand problema strict teoretic: o gaura neagra care sa se deplaseze cu viteza apropiata de viteza luminii.( sa-i spunem v). Un prim aspect pe care il remarcam este ca gaura neagra nu poate depasi viteza luminii in primul rand. (Lucru nepermis in fizica relativista).Este important sa stabilim acest lucru deoarece viteza de evadare la limita orizontului evenimentelor este chiar viteza luminii.
Pe de alta parte un alt lucru care mi se pare esential este ca linia orizontului evenimentelor este determinat de raza Schwarzschild.De ce iau in calcul aceasta raza?Daca gaura neagra ar suferi o contractie Lorentz eu ar trebui sa observ ca raza se" modifica".
Din perspectiva observatorului si totodata din cel al fizicii "clasice" relativiste: orice dimensiune se va contracta , deci si orizontul evenimentelor pe directia deplasarii insa se va alungi datorita efectului inertiei.Practic va fi o elipsa pentru ca raza Scwarzschild se contracta mereu pe directia de deplasare.
O alta abordare neconventionala , dar mult mai realista este cel al Fizicii elicoidale.
Ca forma de manifestare a materiei, o gaura neagra sau o galaxie-spirala este ca un titirez care se invarte cu viteza mare si se deplaseaza in acelasi timp.Sau si mai bine ca un uragan sau vartej de praf care se roteste in jurul axei sale si se deplaseaza in acelasi timp cu viteza foarte mare.
Traiectoriile la viteza luminii transpuse la scara unei gauri negre ar fi niste elicoide de precesie constanta. (pentru ca noi consideram viteza luminii constanta). Oricum forma traiectoriei influenteaza si energia gaurii negre si reciproc.Acest lucru ar insemna ca nu este absolut necesar ca orizontul gaurii negre sa se supuna unei contractii Lorentz si se poate mentine constanta raza Schwarzschild asa cum se deduce ca se intampla in realitate.