Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 2 minusuri
4.5k vizualizari
Junior (453 puncte) in categoria Diverse

3 Raspunsuri

6 plusuri 1 minus
Pentru că iarna lumina soarelui se împrăștie pe o suprafață mai mare a solului (unghiul cu planul orizontal e mai mic) decît vara și pentru că ziua durează mai puțin.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Am găsit un articol care susţine punctul de vedere de mai sus cu imagini aici - http://www.scientia.ro/univers/40-terra/199-de-ce-avem-anotimpuri.html
2 0
Ha! Acum observ că cineva mi-a dat un vot negativ. Nu că m-ar interesa punctele astea, dar tare sînt curios ce obiecție a avut. Din partea mea, singurul defect al răspunsului e că e prea scurt. Dar dacă ar fi să dau un răspuns complet ar trebui să scriu o carte întreagă. Așa că m-am oprit la esență, iar dacă persoana care a pus întrebarea (sau altcineva) vrea detalii suplimentare sînt gata să le ofer. N-are rost să-mi pierd timpul spunîndu-i lucruri din care unele le știe deja.

Sau nu cumva votantul în cauză e unul din cei care cred că iarna e mai frig pentru că Pămîntul ar fi mai departe de Soare?! Că mai există și de-ăștia.
2 0
Isteților care ați dat voturi negative, dați voi răspunsuri mai bune dacă sînteți în stare. O să fie rîndul meu să vă dau voturi negative. Spre deosebire de voi eu o să mi le și justific, n-o să mă ascund în spatele unui număr fără valoare.
0 0
Şi pe mine mă enervează aceşti cercopiteci (pot să le zic aşa, nu? doar nu ştim cine sunt :)), care dau voturi negative ca să se afle în treabă. Nu o fi ăsta cel mai reuşit răspuns al lui AdiJapan, în comparaţie cu multe altele excelente, dar este un răspuns de bun-simţ. Înţeleg să fii nemulţumit şi să intervii cu un comentariu, dar să dai voturi negative fără să te justifici - e cam jenant. Sigur, sunt şi situaţii când răspunsul ori întrebarea sunt jenante şi atunci nu se mai justifică, poate, un comentariu, dar nu este cazul nostru. Voturile negative sunt, după mine, pentru răspunsuri care nu au nicio legătură cu subiectul ori care sunt aberante.
În orice caz, mă bucur că cei cu bun-simţ sunt mai mulţi, deocamdată 5...
0 0
sa incercam sa le explicam altfel celor doi. sa incerce sa se bronzeze vara, pe spate, stand pe o parte sau cu burta in sus.
0 0
Iarna, [b]aceeasi cantitate[/b] de radiatie solara se imprastie pe o suprafata mai mare a solului.  
Raspunsul lui AdiJapan e putin ambiguu si suna ca si cum iarna Soarele ar lumina o suprafata mai mare a Pamantului... sau cel putin asa mi-a sunat mie :)
0 0
Așa este, trebuia să spun că aceeași radiație se împrăștie pe o suprafață mai mare. Am crezut că paranteza cu unghiul elimină orice ambiguitate. Oricum, e evident că nu puteam să spun că Soarele luminează o suprafață mai mare a Pămîntului, pentru că nu vorbeam decît despre locurile de pe Pămînt unde este iarnă.

Eu așteptam să primesc întrebări suplimentare de la Crocodilul, să-mi spună ce n-a înțeles și cum aș putea să-mi completez răspunsul ca să fie mulțumit.
1 plus 2 minusuri
Este putin cam complicat sa explici toate astea aici in cuvinte.

In clasa a 5-a la Geografie am invatat despre miscarea de revolutie a Pamantului si inclinatia axei de rotatie.

Vei gasi detalii pe internet si explicatii care contin imagini si chiar filmulete. Este mult mai usor sa intelegi asa decat prin explicatii scrise.
Experimentat (3.6k puncte)
0 plusuri 3 minusuri
Inainte era invers, iarna era cald si vara frig, dar dupa un timp s-a ajuns la o intelegere si s-au schimbat denumirile anotimpurilor printr-o conventie asemanatoare cu denumirea culorilor. Inainte rosul era numit verde si verdele rosu, dar acum e invers!
Novice (103 puncte)
0 0
Eşti sigur că citeşti întrebările înainte de a răspunde?
...